LRC uitermate moeizaam langs Roosendaal: 2-1

leerdam • LRC had de nodige moeite om het één klasse lager acterende Roosendaal te verslaan. Na een 2-0 ruststand viel de 2-1 vlak voor tijd te laat om de zege voor LRC nog serieus in gevaar te brengen.

Voor rust speelde LRC nog wel een aardige wedstrijd. "Het was acceptabel wat we in het eerste deel van de wedstrijd lieten zien", vond ook trainer Emanuël Sluis. "Maar meer dan dat ook niet. Al voor rust werd het minder."

Toen stonden de Leerdammers al op een 2-0 voorsprong. Na een kwartier spelen kon Quincy Bartens 1-op-1 richting de keeper van Roosendaal. De van Sliedrecht overgekomen aanvaller was echter niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor de mee gestormde Bart Barendregt die de openingstreffer op het scorebord zette. Vijf minuten later maakte de handige Axel van Kordelaar er na een prima actie met een bekeken schot in de verre hoek 2-0 van en LRC leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan.

Niets was echter minder waar. LRC kreeg het al in de eerste helft lastiger en de jonge doelman Sam van de Water moest een aantal keer handelend optreden om de vroege aansluitingstreffer te voorkomen. Na rust waren de gasten simpelweg de betere ploeg en Roosendaal verdiende ook zeker meer dan de nederlaag. De 2-1 viel namelijk nog wel, maar daarna was er nog te weinig tijd over om LRC serieus te laten wankelen. "Dat het minder werd heeft ook te maken met de huidige bezetting", vond Sluis. "We kampen met nogal wat blessures en spelers zijn nog niet helemaal fit. Daarom moesten we wisselen en ook het systeem wat veranderen. Dat viel nog niet helemaal goed."

Zaterdag gaat LRC op bezoek bij Tricht, dat zijn eerste bekerwedstrijd bij het Zeeuwse 's-Heer Arendskerke met 2-0 verloor.