Bekeroverzicht

regio • Afgelopen weekend speelden de regio-clubs hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. WNC won op bezoek bij EVVC met 0-4. Mirel Ibrahimovic gaf in de bekerwedstrijd met twee treffers meteen zijn visitekaartje af. De nieuwe spits tekende namens de Waardenburgers voor de 0-1 ruststand. Na rust scoorde hij ook nog een tweede doelpunt. Gideon Emanuels en Emilio Prieto verzorgden de rest van de Waardenburgse productie tegen de zondagtweedeklasser.

SVSSS-Heukelum

Heukelum speelde in Udenhout met 3-3 gelijk tegen zondagtweedeklasser SVSSS. De gasten moesten twee keer in de achtervolging. Na de 1-0 tekende Rick van Loo voor de gelijkmaker, waarna de thuisploeg uit een strafschop opnieuw op voorsprong kwam. Na rust scoorde Benjamin Meijdam de 2-2. Via nieuweling Max Schaaij kwam Heukelum een kwartier voor tijd voor het eerst aan de leiding. De thuisploeg maakte op zijn beurt ook weer gelijk, waardoor de wedstrijd geen winnaar kreeg.

sc Everstein - sv Meerkerk

In het aantrekkelijke Vijfheerenlanden-bekerduel verprutste Sc Everstein de ene na de andere mooie kans. En zag ver in blessuretijd Sv Meerkerk, onterecht, met de bekerwinst aan de haal gaan. De mannen uit Everdingen-Hagestein bepaalden vanaf het begin het wedstrijdbeeld.

Na ruim een kwartier spelen rondde de jonge Mark Fierens een haarscherpe counter perfect af; 1-0. Vlak voor rust viel de 1-1. Na rust was sc Everstein heer en meester, maar wist het de kansen niet te benutten. In blessuretijd maakte Meerkerk vanaf de stip de 1-2.

Asperen-Leerdam Sport

Asperen en Leerdam Sport hielden lang gelijke tred, maar de Leerdammers wisten in de slotfase met drie treffers van Maurice Sporkslede alsnog een ruime zege te boeken: 1-4. Ruben Boet zorgde in Asperen al vroeg voor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Tien minuten na rust maakte Reynaldo Zandhuizen gelijk. Die 1-1 bleef tot een kwartier voor tijd op het bord staan, waarna Sporkslede met een loepzuivere hattrick voor de ruime Leerdamse zege zorgde.

Willem II-Rhelico

Rhelico ging tegen de amateurs van Willem II hard onderuit. In Tilburg werd het liefst 6-1. Jan Bassa maakte het enige doelpunt van de wedstrijd voor de ploeg van Adrie van Steijn en zette de gasten daarmee ook nog op voorsprong. Rhelico had uiteindelijk weinig zicht op een goed resultaat. Doordat liefst zes spelers met een blessure uitvielen, eindigden de gasten de wedstrijd met slechts acht spelers.

SVS'65-The Gunners

SVS’65 boekte een 2-1 overwinning op The Gunners. De thuisploeg ging halverwege al met 2-0 aan de leiding. Willem Looijen opende de score. Jeugdspeler Stef Philip kopte op slag van rust de tweede treffer binnen. Na rust kreeg de thuisploeg nog wat kansen en raakte het liefst drie keer de lat. De 2-1 van de Bredanaars viel tien minuten voor tijd.

SteDoCo tikt Den Hoorn zoek

hoornaar • Met speels gemak bereikte derdedivisionist SteDoCo de tweede voorronde van het grote TOTO KNVB Beker toernooi. Zondageersteklasser Sv Den Hoorn werd – niet eens geflatteerd - met maar liefst 10-0 verslagen.