WHV start met individuele volleybaltraining

asperen • Volleybalvereniging WHV is een apart trainingsconcept gestart, gericht op individuele training.

"We zien als volleybalvereniging steeds meer een neiging naar individuele sporten", zegt voorzitter Olaf van Arkel. "Veel volleyballers doen er een tweede individuele sport bij en we hebben daarom gedacht hoe we het volleybal ook individueler kunnen benaderen. We zien ook de ontwikkeling bij diverse andere volleybalverenigingen die een volleybalschool starten. Dat is voor WHV wellicht een te grote stap en daarom zijn we begonnen met een aantal trainingsuren, die we de TECK-training noemen."


Explosieve sport

TECK is een afkorting van TEchniek, Conditie en Kracht. De trainingsvorm wordt ontwikkeld door Niels Reder (hoofd technische commissie) en Tjerk de Kuijper, beide zeer ervaren volleybaltrainers. Reder: "Volleybal is een explosieve sport en juist met de TECK training werken de volleyballers aan hun basisconditie die nodig is tijdens de wedstrijden. Daarnaast kunnen ze heerlijk trainen zonder zich druk te maken over teamdynamiek en teambelangen."


Total Body Workout

Reder en De Kuijper beloven een total body workout. "Er is altijd een goede opbouw van de training, zodat er erg intensief op een verantwoorde wijze getraind kan worden. Na de warming-up staat eerst techniek centraal en daarna kracht en skills in een workout." De trainers zoeken naar materialen en oefenvormen waar in de teamtraining geen tijd voor is. "In teamtrainingen staat het spel centraal, terwijl in de TECK het individu centraal staat."


De TECK kan worden bezocht door leden uit diverse teams. Ook startende volleyballers doen mee en ervaren dat juist de focus en aandacht op persoonlijke ontwikkeling ook de ontwikkeling in de teamtraining ondersteunt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor TECK-training zonder in een team te spelen.


Meer informatie via secretaris@wijhoudenvol.nl of 0345-630124.