LingeFilm opent nieuw filmseizoen

geldermalsen • Een zomer om niet snel te vergeten loopt ten einde. Terug naar het 'nieuwe normaal'. Met beperkingen dat wel, maar ook met mogelijkheden: in de Pluk naar LingeFilm bijvoorbeeld.

LingeFilm opent het seizoen kleinschalig met mooie films die de moeite waard zijn om gezien te worden, in een zaal waarin 24 plaatsen beschikbaar zijn. Koop wel vooraf kaartje(s) via de website.


Niet velen zagen de romantische klassieker 'Un Homme et Une Femme' van de Franse regisseur Claude Lelouch in 1966, met in de hoofdrollen Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée. Nu, meer dan vijftig jaar later, zien we hen terug, beiden ver in de tachtig. Voormalig autocoureur Jean-Louis trekt zich steeds meer terug in het verleden, tot zijn zoon hem probeert te herenigen met de vrouw waar zijn geheugen vol van is. Niet zonder risico om een romance van zo lang geleden weer tot leven te brengen. Kan het verhaal verdergaan waar het vijftig jaar eerder stopte? Doorsneden met fragmenten uit het origineel is dit geen film over de onvermijdelijk naderende dood, maar over het leven dat nog rest. 'Les plus belles années d'une vie' draait vrijdag 28 augustus om 18:00 uur en 20:30 uur bij LingeFilm in De Pluk, Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. De film is ook te bekijken op woensdag 2 september vanaf 20:00 uur.


In de Deense film 'A perfect normal family' uit 2020 maken kijkers kennis met een gezin zo normaal dat het bijna saai is: vader, moeder twee dochters. Niets aan de hand dus, totdat de vader niet langer man wil zijn, maar vrouw wil worden. Elfjarige dochter Emma heeft het daar, zwak uitgedrukt, niet makkelijk mee. En zo verandert vader Thomas in zwierige Agnete, die tot overmaat van ramp niet langer van voetbal houdt. Een hechte band tussen dochter en vader verandert voorgoed in deze levensechte familiegeschiedenis. de film is te zien op zaterdag 29 augustus om 18:00 en om 20:30 uur en op zondag 30 augustus om 20:00 uur.

De entree bedraagt 9 euro, met LingeFilm FanPas 6,50 euro.


q www.lingefilm.nl