Mike de Groot is scoren nog niet verleerd

vianen • Tweedeklasser Nita (Nieuwer ter Aar) was vorige week dinsdag een maatje te groot in het oefenduel tegen SC Everstein.

Nita leidde bij rust met 0-2. Simon van Zante zorgde voor aansluiting (1-2), maar nadien scoorden de gasten nóg twee keer. Eindstand: 1-4.

Zaterdag stond het treffen tegen en bij tweedeklasser Heukelum op de rol. In de vijfde minuut kwam de thuisclub op 1-0, maar wist daarna niet meer te creëren. SC Everstein kreeg eveneens enkele mogelijkheden. Nadat Heukelum er in de tweede helft 2-0 van had gemaakt deed Jort Binneveld iets terug: 2-1. Na een kwartier wisselden de bezoekers vijf spelers, terwijl Ferry Meijdam bij de thuisclub zijn opwachting maakte. Die bewees zijn waarde als schutter door in een half uurtje een hattrick voor zijn rekening te nemen: 5-1.

Vianen ging midweeks op bezoek bij zondag derdeklasser Vreeswijk. De tricolores waren niet bar op dreef en de ergernis over de eenzijdige beslissingen van de scheidrechter nam toe. Bij een stand van 4-0 had dat een rode kaart voor een de spelers tot gevolg, waarna de thuisclub verder uitliep naar 7-0. In dat duel raakten zoveel spelers geblesseerd dat de oefenduels tegen Cabauw en Alphense Boys zijn geannuleerd. Brederodes oefende zaterdag tegen vierdeklasser Cabauw. De gasten waren geen partij voor de groengelen. Mike de Groot, net terug van vakantie, tekende in de elfde minuut met een rollertje voor 1-0. Acht minuten later zorgde Kevin Bosch voor 2-0, waarna de zwakke plekken in de vijandelijke defensie ongenadig bloot werden gelegd. De gretige De Groot nam de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening. In de tweede helft, die van minder niveau was, kwam Cabauw wat vaker over de middenlijn. Joey Balk pikte zijn gebruikelijke doelpuntje mee (5-0) en Jordi Saridemir bracht de eindstand op 6-1. Trainer Sander Kloos was tevreden. “Dit was onze eerste serieuze wedstrijd sinds 7 maart, en hoewel er nog heel wat werk aan de winkel is heb ik bij vlagen veel dingen teruggezien die vorig seizoen goed gingen.”