Viswinst René van der Linden

leerdam • René van der Linden won vorige week dinsdag de achtste competitiewedstrijd bij de personeelsvereniging De Glasfabriek. Het strijdtoneel was de Linge tussen Heukelum en Spijk. De omstandigheden waren goed. Het was half bewolkt en er stond een matige westen wind, die later op de avond geheel weg viel, en met een graad of 22 een prima temperatuur. De Linge stroomde traag. Kees Sprado ving de grootste vis: een brasem van 46 centimeter. De uitslagen: 1. René van der Linden - 4500 gram, 2. Kees Sprado - 3450 gram, 3. Lambert Jansen - 1900 gram, 4. Ton van Kooten - 1.750 gram, 5. Rudi Kaldenberg - 1.100 gram, 6. Joop Woelke - 800 gram, 7. Jasper de Kogel - 650 gram, 8. Ton de Jong - 600 gram, 9. Kees Kool - 550 gram, 10. Alfred van Krieken - 450 gram, 11. Alfred Bogerd - 250 gram.


Koppelwedstrijd De Snoek

leerdam • De jeugd van hengelaarsvereniging De Snoek in Leerdam houdt op zaterdag 29 augustus de jaarlijkse koppelwedstrijd, waarbij een jeugdlid wordt gekoppeld aan een senior-lid. Jeugdleden t/m 10 jaar moeten zelf voor een senior lid zorgen. Dat kan bijvoorbeeld ouder, grootouder, oom of tante zijn. Wanneer deze geen lid van De Snoek is kunnen ze een dagvergunning kopen. Kinderen boven de 10 jaar kan dit ook. Als ze geen koppelmaat hebben, zorgt de organisatie daarvoor. Er wordt gevist van 8.30 tot 12.00 uur. Inschrijven bij Kees Kool via kool011@kpnmail.nl of 06-17777848. Voor het laatste nieuws zie de website

q www.lhvdesnoek.nl


Tenniskamp Tv Rhelico

rumpt • Tennisvereniging Rhelico houdt op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus haar vierde tenniskamp voor de jeugd. Het evenement begint vrijdag om 14:00 uur en duurt zaterdag tot 12:00 uur.


KorfbalTotaal Cup in Lexmond

lexmond • De Lexmondse korfbalvereniging Het Bosch houdt zaterdag 29 augustus de derde editie van de KorfbalTotaal Cup. Vanwege corona is er een aangepast draaiboek samengesteld.

Dit jaar zijn de topteams Dalto uit Driebergen en HKC uit Hardinxveld-Giessendam te gast. Daarnaast spelen de eerste teams van VIKO uit Vianen en Synergo uit Utrecht de voorwedstrijd. De entree op het Lexmondse sportcomplex Het Bosch is gratis. Er is een specifiek corona-protocol van toepassing. Bezoekers dienen zich te registreren. Er is plaats voor maximaal 200 bezoekers.

Reserveren kan via korfbaltotaalcup@outlook.com. Bij elke set van 12,5 minuten zuivere speeltijd is er prijzengeld te winnen. Bij een gelijke stand aan het einde van een set is er een 1-tegen-1 duel tussen twee spelers om de set te beslissen.

Totaal is er bij de topwedstrijd tussen Dalto en HKC duizend euro te verdienen. Bij de wedstrijd tussen VIKO en Synergo ligt 259 euro klaar. De teams spelen net als in de zaal met schotklok en een live dj zorgt bij iedere doelpunt voor de sfeer. De wedstrijd tussen Dalto en HKC start om 16.30 uur. De voorwedstrijd tussen VIKO en Synergo om 15.00 uur.