Twee speldagen in Heukelum

heukelum • In Heukelum zou dit jaar het vijfjarig jubileum van het Krakelingendorp worden gevierd. Helaas kan dat door Corona niet doorgaan. Toch hebben het krakelingencomité en speeltuinvereniging de Beerakker hun schouders eronder gezet en met dank aan de gunning en euro's van gemeente West Betuwe kunnen ze twee veilige speldagen houden. Donderdag 27 en vrijdag 28 augustus zijn er voor alle basisschooljeugd extra attracties in de speeltuin in Heukelum. De Oranjevereniging, ijsclub en cafetaria het Torentje helpen mee door het te verzorgen ijs en friet te sponsoren. Zo maken ze er in Heukelum toch een mooie en veilige afsluiting van de zomervakantie van. Volgend jaar wordt ingezet op een extra gaaf Krakelingendorp.


Aanmelden voor lezing

leerdam • Historicus Sander Wassing woensdag 9 september bij de historische vereniging Leerdam een lezing over de plundertochten van de Gelderse krijgsheer Maarten van Rossem: 'Hoe 'Gelderaers' begin 16e eeuw Leerdam bedreigden''. De lezing wordt gehouden in gebouw Maranatha in Leerdam. Aanvang 20:00 uur. Ook niet-leden zijn welkom. Aanmelden voor deze lezing is vanwege de coronamaatregelen en in verband met het maximum aantal plaatsen, verplicht en kan via ablom@blomleerdam.nl of via 06-30218814.
Wie was Maarten van Rossem en wat dreef hem? Hoe trof zijn harde hand de plattelandsbevolking en Leerdam in het bijzonder? Deze en andere vragen worden tijdens de lezing aan de orde gesteld.