• De actie voor de voedselbank was een groot succes
• De actie voor de voedselbank was een groot succes Foto: Aangeleverd

Voedselbankactie Leerdam succes

Leerdam • Johanniter Nederland hield samen met de vrijwilligers van Huis ter Leede een actie voor de voedselbank Leerdam. Op 14 en 15 augustus konden op verschillende plekken in de regio producten ingeleverd worden voor mensen die het hard nodig hebben.

Vrijwilligers van Huis ter Leede in Leerdam deelden voorafgaand een folder met aankondiging van de inzamelingsactie uit in de verschillende kernen. Twee vrijwilligers van Huis ter Leede, Wilma Looijen en Cor Broerse, en Lidwien van der Reep van Johanniter Nederland verzorgden de inzameling. Voor de gelegenheid werd de rolstoelbus van Johanniter Nederland, die bij Huis ter Leede in gebruik is, voor de inzameling gebruikt. Genoeg plek voor de volle kratten.

De van de voedselbank geleende kratten werden per inzamelplek gevuld. Mensen kochten bij supermarkt iets van het wensenlijstje van de voedselbank, uitsluitend houdbare producten. Door de uitzonderlijke warmte en de vakantietijd was het weliswaar minder druk, maar toch deed het winkelend publiek enthousiast mee. Vaak leverden mensen meer dan één product in, af en toe zelfs een mandje vol.