WHV start voorbereidingen nieuw seizoen

asperen • Na het abrupte einde van het afgelopen seizoen start de herenselectie van volleybalvereniging WHV deze week met de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Ook dit seizoen staat de ploeg weer onder leiding van trainer/coach Mirjam Steenis. Als een van de vele trainers bij de club, heeft zij in de afgelopen periode alle opleidingstrajecten hiertoe doorlopen, onder aanvoering van de Technische Commissie van WHV. Dit is een uitvloeisel van het verenigingsbeleid om hogerop te willen en een goed kader van trainers neer te zetten.


Selectie

Afgelopen seizoen kende WHV een krappe selectie. Dit seizoen wordt de selectie aangevuld met Jonathan Heijting. De twintiger, afkomstig uit Leerdam, heeft de jeugdopleiding doorlopen bij Sliedrecht Sport. Na enkele jaren gestopt te zijn, begon het eind vorig seizoen weer te kriebelen en klopte hij aan bij WHV. Daar werd hij met open armen ontvangen. De rest van de selectie is ongewijzigd.

Ambitie

In de afgelopen jaren heeft het herenteam al enkele seizoenen mogen proeven van de regiodivisie. Inmiddels speelt de ploeg weer in de promotieklasse. Het streven blijft om terug te keren op regionaal niveau. “Met een mooie sporthal met topsportvloer, een versterkte selectie en een goed opgeleid en capabel trainersduo lijken alle ingrediënten aanwezig om ambitieus vooruit te kijken”, aldus voorzitter Olaf van Arkel. Ook dit jaar wordt de ploeg weer gesponsord door Reder Project.

Start competitie

Het oefenprogramma is nog in voorbereiding, maar de eerste competitiewedstrijd is op 19 september. WHV mag dan op bezoek in Oosterhout. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 3 oktober om 16:00. De Asperense volleyballers ontvangen dan de mannen van de Erasmus Universiteit uit Rotterdam.


Publiek is hoogstwaarschijnlijk welkom, mits de anderhalve meter regel en het maximale aantal mensen wordt gewaarborgd.