Binneveld op schot voor SC Everstein

everdingen/amersfoort • In het eerste oefenduel, thuis tegen zondag vierdeklasser Waterwijk (Almere), heeft Sc Everstein een behoorlijke indruk achtergelaten.

Simon van Zante opende de score, en na de gelijkmaker zorgde Merlijn Vos voor een 2-1 ruststand. De Roodwitten begonnen met acht verse krachten aan het tweede bedrijf en waren nóg effectiever in het benutten van de kansen. Jort Binneveld tekende voor 3-1 en 4-1. Nadat de Almeerders er 4-2 van hadden gemaakt nam hij ook de laatste twee treffers voor zijn rekening: 6-2.
Brederodes nam in Amersfoort deel aan het Topparken Pre-Season Tournament. In twee poules van drie werden duels van 30 minuten gespeeld. Door een doelpunt van Joey Balk werd ’t Vliegdorp met 1-0 verslagen. Tegen HVC 2 zorgde Bowan de Bruin voor 0-1 en 0-2, waardoor de finale lonkte. Door individuele fouten werd de voorsprong echter in korte tijd uit handen gegeven: 3-2. De troostfinale, tegen HVC 1, eindigde in 0-0. Op grond van het betere veldspel werd de derde plaats toegekend aan Brederodes.