Fransche School weer open

culemborg • Na een ingrijpende verbouwing en coronasluiting gaat De Fransche School weer van start. Vrijdag 14 augustus is het zover. Tientallen vrijwilligers zijn al weken aan het werk om het gebouw weer in gereedheid te brengen, zodat vrijdag het programma van start kan gaan met de film “De Beentjes van Sint- Hildegard”. Dat alles in “Corona-stijl” natuurlijk. De laatste hand wordt nu gelegd aan de inrichting van de zaal en de foyer.

De Fransche School doet er alles aan gedaan om de gasten én vrijwilligers een plek te bieden die voldoet aan de Corona-richtlijnen om met elkaar het fantastische programma aanbod van dit najaar te beleven. Zowel gearriveerd talent als nieuw talent komen volop aan bod. Van Youp van ’t Hek , Ronald Snijders, Wim Daniëls tot en met Esmay Usmany, Lisa Loeb en Ivan Winter. En voor de jeugd staan optredens geagendeerd van Kira Kool, De Grote Haay en Dirk Scheele.

q www.theaterdefranscheschool.nl


GGD zoekt testlocatie voor corona-onderzoek

gorinchem/alblasserwaard • De GGD van Zuid-Holland Zuid onderzoekt momenteel meerdere locaties in de Alblasserwaard, om daar een tweede testlocatie in te richten voor corona-onderzoek.

“We hebben nu al een teststraat in Dordrecht voor de hele regio, maar het idee van een extra teststraat is dat mensen minder ver hoeven te reizen”, vertelt woordvoerder Sigrid de Jong van de Dienst Gezondheid en Jeugd, waar de GGD onder valt. "Vooral voor mensen met een beperking kan het beter zijn om in de regio een mogelijkheid te bieden om zich te laten testen op corona”, vertelt woordvoerder Sigrid de Jong van de Dienst Gezondheid en Jeugd, waar de GGD onder valt.


Er zijn volgens haar meerdere locaties in meerdere gemeenten in de Alblasserwaard die in aanmerking komen voor het huisvesten van een tweede teststraat. Gorinchem zou voor de hand kunnen liggen, omdat daar reeds een ziekenhuis gevestigd is en omdat daar veel mensen wonen. Maar dat wordt ontkend door de GGD.


Keuze

“De keuze is van heel veel factoren afhankelijk en wordt misschien de komende weken nog niet eens genomen”, vervolgt Sigrid de Jong. De keuze zal in ieder geval ingegeven worden door het verloop van de verspreiding van de het Covid19-virus. Als dat snel toeneemt, is een tweede teststraat wellicht op korte termijn nodig. “Ook kijken we naar hoeveel mensen zich willen laten testen. Vorige week zagen we beduidend minder mensen in onze teststraat in Dordrecht, deze week zitten we wat meer op niveau", vertelt Sigrid de Jong van de Dienst Gezondheid en Jeugd tot besluit.


Bridge Leerdam

leerdam • Elly Clemenkowff en Gré Kolenberg wonnen maandagavond de bridgewedstrijd bij bridgeclub Leerdam. Ze kwamen tot een score van 70%. De tweede plaats was voor het duo Peter Bolland en Lenie Versteegh met 62,50 %. De overige posities werden ingenomen door Clemens Middelkoop & Piet Segers met 60,00 %, Nico van Dijk en Rietje Segers met 58,75 % en Jeanne Doeland & Joop Doeland met 52,08 %. Door corona kunnen slechts enkele spelers deelnemen aan de bridge-avonden in Leerdam.