Werkzaamheden versterking Lekdijk gestart

vianen • In Vianen zijn de damwandwerkzaamheden aan de Lekdijk van start gegaan.

Aannemersbedrijf GMB plaatst een damwand, vanaf de A27 richting Vianen. Ten tijde van de dijkversterkingswerkzaamheden is de Lekdijk dicht voor verkeer. Het doorgaande verkeer zal worden omgeleid. De damwanden worden ingebracht door middel van trillen, drukken en resoneren. Deze methoden worden gebruikt om de kans op schade zo klein mogelijk te houden. Het is wel mogelijk dat omwonenden trillingen voelen. Komende weken is de hoofdactiviteit het aanbrengen van de damwandplanken. Tussendoor vinden er nog diverse transportwerkzaamheden plaats. Dit blijft een doorlopend proces.

De afgelopen weken is de stelling aangevoerd en aansluitend ook de damwandplanken. Vooruitlopend op het plaatsen van de damwanden vindt het voorbereidende grondwerk plaats. Hierbij wordt het talud aan de binnenzijde van de dijk ontgraven. Het vrijkomende materiaal wordt (tijdelijk) aan de rivierzijde van de dijk weggezet en gebruikt om het plateau, waar de heistelling op moet staan, veilig en stabiel in te richten.

De omleidingsroute is aangepast naar aanleiding van diverse opmerkingen die vanuit de omgeving zijn gemaakt. Voor de begeleiding van mensen die onverhoopt in de problemen komen met de route staat de verkeersregelaar paraat om duidelijkheid te verschaffen.

Momenteel is er nabij de Goudenregenstraat in Vianen een oversteek ingericht voor de voetgangers die de uiterwaarden in willen. Op korte termijn wordt deze oversteek afgesloten en verplaatst naar de Meidoornstraat in het verlengde van het bestaande voetpad bij Lekdijk 7. De verplaatsing heeft alles te maken met de voortgang van de werkzaamheden.


Vragen

Voor vragen en/of onduidelijkheden over de werkzaamheden kan men terecht bij Omgevingstelefoon: 06 2023 0796. Het telefoonnummer kan ook gebruikt worden voor het melden van onveilige situaties.