• Ruben exposeert in 'hometown' Leerdam.
• Ruben exposeert in 'hometown' Leerdam.

Expositie Ruben Lopulalan in Leerdam

leerdam • In de Kunstplaats aan de Markt in Leerdam opent zaterdag 1 augustus de expositie 'Het begin' van Ruben Lopulalan.

Ruben Lopulalan, geboren en getogen Leerdammer, is kunstenaar van Molukse afkomst. Nadat hij in de finale kwam in het tv-programma ‘Project Rembrandt’ is zijn leven op z’n kop gezet. Na jaren nooit echt geschilderd te hebben en niets met zijn creativiteit te hebben gedaan, kwamen er na het programma meteen opdrachten binnen, heeft hij schilderles gegeven en kwamen er ook aanvragen om te exposeren. Binnen zijn opdrachten staat Lopulalan dicht bij zichzelf door naast het gebruik van verf ook opdrachten aan te nemen die in houtskool of inkt op papier worden gezet. Naast de lopende opdrachten is hij bezig met een serie van eigen werk en is hij actief in gemeenschappelijke activiteiten in de Molukse gemeenschap in Leerdam.


Door de Covid-19 maatregelen is de opening anders georganiseerd dan gebruikelijk. Voor de opening was het mogelijk een tijdslot te reserveren en alle opties deze dag zijn al volgeboekt. Tom van Campenhout van Stichting De Kunstplaats Vijfheerenlanden heeft ervoor gekozen om de galerie voor deze tentoonstelling anderhalve dag extra per week open te stellen. Zodoende zijn er meer verspreide mogelijkheden gedurende de hele maand augustus om de expositie (met maximaal vijf bezoekers tegelijk) te komen bekijken. Tussen 5 en 30 augustus zijn bezoekers welkom op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 16:30 uur of zondagmiddag tussen 12:00 en 16:30 uur.


q www.rubenlopulalan.nl