•  Een foto van het teruggeplaatste en gerenoveerde hek.
• Een foto van het teruggeplaatste en gerenoveerde hek.

Buitenstad Vianen weer stukje mooier

vianen • Bewoners van Buitenstad 32 tot en met 38 hebben voor hun deur het oude, maar gerenoveerde hek weer teruggeplaatst (zie foto). In het verleden zijn deze verwijderd, alleen ter hoogte van Buitenstad 49 is nog een prachtig stukje bewaard gebleven. Deze heeft nog de originele groene kleur met witte koppen. Met dit mooie initiatief van de bewoners is een stukje historie van Buitenstad Vianen in ere hersteld.


Bert Kruissen plotseling overleden

geldermalsen • De Betuwse voetbalwereld is opgeschrikt door het plotse overlijden van Bert Kruissen. Hij was pas zestig jaar en maakte vooral in de jaren tachtig van de vorige eeuw furore als een veel scorende spits in zeer aanvallende teams in de regio. Eerst bij GVV in zijn geboorteplaats Geldermalsen, daarna in het zaterdagvoetbal drie jaar bij Haaften en iets langer bij Tricht en tenslotte ook nog even bij Rhelico en Vriendenschaar waar hij toen ook jeugdtrainer was. Hij behaalde vooral bij die eerste clubs menig kampioenschap zoals in Tricht bij de promotie naar de toen op één na hoogste amateurklasse en maakte in Tricht in iets meer dan vier seizoenen ruim vijftig goals.


Bouw woningen Sluiseiland van start

vianen • Het Sluiseiland wordt omgetoverd tot een unieke woonwijk. Op het zuidelijke deel van het eiland is de grond inmiddels bouwrijp gemaakt. De nieuwe bewoners van het eiland kunnen niet wachten tot ze er hun huis zien verrijzen. "Het mag van mij gisteren beginnen," zegt Jannie Broer lid van de CPO groep, het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, en één van de nieuwe bewoners lachend. Het CPO is een zelfbouwgroep met een eigen architect en aannemer. De rest van de huizen op Sluiseiland wordt gebouwd door Smit's bouwbedrijf. Er is nog een aantal woningen beschikbaar in het zelfbouwproject. Het hele verhaal over de start van de bouw op Sluiseiland is te vinden op: www.rtvutrecht.nl/nieuws/2078011/start-bouw-woningen-sluiseiland-vianen-volgende-maand.