Veel derby’s in bekervoetbal

leerdam • Eind augustus en in de eerste twee weken van september wordt het voetbalseizoen geopend met bekerwedstrijden. In de bekerpoules voor clubs uit de derde en vierde klasse bekert alleen de poulewinnaar verder maar zijn er wel veel derby’s. Het summum is een poule met vier clubs aan de Waalkant: Haaften, Vuren, ASH en Herovina.

In de poules voor hoger spelende ploegen zullen er per poule twee clubs naar de volgende ronde verder bekeren maar zijn er soms wel verre reizen. Zo ontmoet eersteklasser LRC voor de beker drie tweedeklassers: regiogenoot Tricht, het Zeeuwse ’s Heer Arendskerke en zondagclub Roosendaal. Voor eersteklasser WNC komen er ook bekerduels tegen drie tweedeklassers: streekgenoot Arkel, oude bekerbekende EVVC uit Vinkel en Madese Boys. Tweedeklasser Heukelum treft drie relatief onbekende Brabantse zondagclubs: eersteklasser SC ’t Zand uit Tilburg, en de tweedeklassers SC Kruisland uit de omgeving van Roosendaal en SV SSS uit Udenhout.

De competitiegenoten Leerdam Sport en Asperen blijven ook in de buurt met bekerduels want zij ontmoeten niet alleen elkaar maar tevens de derdeklassers SC Everstein en SV Meerkerk. Ook derdeklasser HSSC’61 heeft een leuke regionale bekerindeling met duels tegen derdeklasser De Alblas, het Gorkumse Unitas en de Lexmondse nabuur Lekvogels. Voor Rhelico en MVV’58 zijn er naast hun onderlinge derby bekermatches tegen de zaterdagsecties van TOP Oss en het Tilburgse Willem II. In de bekerpoule van Beesd zitten slechts drie clubs, want alleen de Bossche derdeklasser BLC en de zaterdagsectie van OSS’20 zullen door Beesd worden bestreden. Ook SVS’65 is ingedeeld in zo’n kleine poule met als tegenstanders voor de Spijkse club derdeklasser NOAD’32 uit Wijk en Aalburg en de Bredase vierdeklasser The Gunners.


Mooie bekerduels voor SC Everstein

vianen • De KNVB heeft afgelopen vrijdag de indeling van de districtsbeker bekend gemaakt. Die zal met name bij SC Everstein met instemming zijn begroet. De roodwitten kunnen zich opmaken voor streekduels tegen Asperen, Leerdam Sport ’55 en SV Meerkerk.Derde klasser Brederodes heeft op papier zeker niet de lastigste tegenstanders getroffen. De groengelen krijgen te maken De Posthoorn, VIOD en ’t Vliegdorp, allemaal uitkomend in de vierde klasse. Als vierde klasser is Vianen terecht gekomen in een pittige poule. De tricolores gaan de degens kruisen met derde klassers DVSU en Hees alsmede vierde klasser De Vecht.

Zaterdag 29 augustus: SC Everstein – Meerkerk; DVSU – Vianen en VIOD – Brederodes.
Zaterdag 5 september: Vianen – De Vecht, Brederodes – ’t Vliegdorp en Leerdam Sport – SC Everstein.
Zaterdag 12 september: Vianen – Hees, Brederodes - De Posthoorn en Asperen – SC Everstein.


Zomeravond bridge

leerdam • De zomeravond bridge is een paar weken geleden weer van start gegaan in de grote zaal van Het Dak in Leerdam. Er spelen veertien paren mee, er wordt in een lijn gespeeld. Uitslagen van de maandag gespeelde wedstrijden: 1. Bouke den Oudsten & Gerry Versteegh 62,92%; 2. Lex Heeres & Kees van Wijk 60,42%; 3. Nico van Dijk & Rietje Segers 60,42%; 4. Ina de Heus & Els Kool 57,92%, 5. Elly Clemenkowff & Gré Kolenberg 57,92%.