• Organisator Jaap van Eggelen op het grote terrein bij de Hoefslag.
• Organisator Jaap van Eggelen op het grote terrein bij de Hoefslag. Foto: Romi Tweebeeke

Filmklassiekers Forrest Gump en Jurrasic Park kijken in je auto

Primeur: Drive-in bioscoop op Hoefslag

hagestein/vianen • Bezoekers kunnen vanuit hun eigen auto in de vroege en late avond genieten van de jaren-90 topfilms Forrest Gump en Jurrasic Park. 's Middags wordt voor de kinderen de populaire film Mees Kees in in de Wolken gedraaid.

Het initiatief voor deze drive-in bioscoop is genomen door Jaap van Eggelen en vriendin Romi Tweebeeke. Van Eggelen heeft een evenementen- en festivalbedrijf, Romi is fotografe. Jaap: "Het is eigenlijk het eerste grote evenement in Vianen wat weer mogelijk is nadat de corona-regels iets zijn versoepeld. Op deze manier hebben de mensen toch nog een beetje vermaak in deze lastige periode."


Geschikte locatie

Jaap en Romi zijn enkele maanden geleden met hun plannen naar de gemeente gestapt en die stond daar gelijk open voor. Jaap: "Er is echt heel goed meegedacht met onze plannen, onder andere bij het zoeken naar een geschikte locatie"

Er zal zaterdag op het Hoefslagterrein plaats zijn voor maximaal 125 auto's. Om de contactmomenten te beperken kunnen bezoekers tijdens het kopen van hun ticket alvast eten en drinken mee bestellen, of ter plekke een bestelling plaatsen via WhatsApp. Ze betalen in beide gevallen online en het eten en drinken zal dan met gepaste afstand door de dames van Flinn Winkelcafe worden uitgeserveerd.


Led-scherm

Er wordt gebruik gemaakt van een led-scherm, zodat de film ook bij daglicht goed te zien is. "Het geluid krijgen de bezoekers via de autoradio. Daarvoor huren we zaterdag een FM-frequentie. Dus er is geen geluidsoverlast voor de buren in Hagestein."

Als het een succes wordt is Jaap zeker van plan om zo'n avond vaker te organiseren. "Maar dan zullen we het evenement waarschijnlijk verplaatsen naar het begin of het eind van de zomer. En natuurlijk staan wij open om dergelijke evenementen ook in andere plaatsen te organiseren."

Kaarten kunnen worden besteld via


q www.driveinvianen.nl