Brederodes start met drie selectie-elftallen

vianen • Een jaar geleden bestond de zaterdagselectie van Brederodes (1 en 2) uit pakweg 24 spelers. Nu zijn er vijftig selectiespelers, waarvan 92 procent Viaanse roots. Daarom wordt de selectie uitgebreid met een derde elftal.

Na een fantastische reeks van het eerste elftal, het tweede stond inmiddels goed in de middenmoot, heeft het coronavirus de verdere ambities abrupt doen beëindigen. Toen bleek dat de coronaperiode langer ging duren dan gehoopt, zijn de voorbereidingen voor komend seizoen gestart.


Er hebben gesprekken plaatsgevonden om de selectie te versterken, gesprekken met onder andere een keeper, met spelers, een leider. Van buitenaf, vanuit de jeugd en lager spelende seniorenelftallen kwam steeds meer interesse om aan te sluiten bij de zaterdagselectie.


Jong Brederodes

Brederodes is in beweging, en heeft voldoende spelers om een derde elftal aan de selectie toe te voegen: Jong Brederodes. Op papier zal dit 'Zaterdag 3' zijn maar intern en naar de buitenwereld is het 'Jong Brederodes'. Een team waarin jonge jongens worden klaargestoomd voor het grote werk.


Het team zal beginnen in de reserve vierde klasse, maar heeft de ambitie om snel omhoog te gaan. Het team zal volledig onderdeel zijn van de selectie, met dezelfde faciliteiten, kleding en uitstraling.


De zomerstop is nog maar net begonnen maar op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor komend seizoen. Denk aan de trainingsdag op 8 augustus, oefenwedstrijden en het trainingskamp in het weekend van 22 en 23 augustus. Kortom, genoeg te doen.


Jong Brederodes zoekt naar versterking in de staf. Wie interesse heeft zich aan te sluiten als trainer/ coach, leider of grensrechter kan zich melden bij Taky Boufidis, hoofd technische zaken, via technischezaken@brederodes.nl.