Bezoek aan Hellouw

hellouw • De fractie van de ChristenUnie in West Betuwe heeft leden van Provinciale Staten van Gelderland uitgenodigd naar Hellouw te komen.

Men wil in gesprek over een duurzame verkeersveilige oplossing voor de aansluiting van het dorp Hellouw op de provinciale weg N830 nu het raadsvoorstel voor de aanleg van een rotonde door de gemeenteraad niet voor besluitvorming geagendeerd werd. Via de Statenfractie van de ChristenUnie is de uitnodiging gedaan en zijn de woordvoerders op het thema verkeer en mobiliteit van acht verschillende politieke partijen uit de Provinciale Staten woensdag 22 juli op werkbezoek in Hellouw geweest.

Vanuit de inwoners zijn enkele mensen uitgenodigd die een straat, school of vereniging vertegenwoordigen. Ook wethouder Goossens en de ambtelijke adviseur verkeer en vervoer zijn aanwezig en een afvaardiging vanuit de gemeenteraad. Het raadsvoorstel voor de aanleg van een rotonde is gebaseerd op afspraken vanuit een vorige Statenperiode. Inmiddels zijn er veel nieuwe Statenleden en is er ook een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Voor de ChristenUnie alle reden om de huidige Statenleden kennis te laten maken met de problematiek rond dit onderwerp en uiteindelijk zonder voorwaarden vooraf tot een beter passende oplossing te komen.