• Feest in Het Dorpshart.
• Feest in Het Dorpshart. Foto: LEKSTEDEwonen (Vincent Beringen

Woningen Het Dorpshart opgeleverd

hoef en haag • Wethouder Zevenhuizen verrichtte vorige week de feestelijke handeling voor het opleveren van de huur- en koopwoningen in Het Dorpshart Hoef en Haag.

LEKSTEDEwonen en Hoef en Haag CV leverden 27 huurwoningen en 64 koopwoningen op in Het Dorpshart fase 3A van Hoef en Haag. De feestelijke handeling is verricht door wethouder Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden. Hij opende samen met de (toekomstige) bewoners de speelplaats. Hiermee is dit deel van de wijk afgerond. Wethouder Zevenhuizen: "Er wordt inmiddels al vijf jaar gebouwd aan Hoef en Haag maar met de oplevering van dit deel van het Dorpshart zie je de contouren van een levendig dorpscentrum ontstaan. Met de school en de voorzieningen kan het hier straks uitgroeien tot een bruisend centrum waar onze nieuwe inwoners zich helemaal thuis in zullen voelen."

"Mooi om met de oplevering van 91 huizen in het Dorpshart weer een grote groep nieuwe bewoners van het dorp Hoef en Haag te mogen verwelkomen. De grote speelplaats in dit deel van de wijk biedt ruimte en gelegenheid aan onder andere jonge gezinnen om hier fijn te kunnen wonen" zegt Jeroen Officier, projectdirecteur van Hoef en Haag CV.

Ed de Groot, directeur LEKSTEDEwonen: "Prettig, duurzaam en betaalbaar wonen, dat kan in Hoef en Haag. Met de opgeleverde huurwoningen leveren wij een bijdrage aan de grote vraag van woningzoekenden én aan verduurzaming en lagere woonlasten. De 27 energiezuinige huurwoningen zijn all-electric, voorzien van zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp. Met nog 300 nieuwbouwwoningen in de planning zal LEKSTEDEwonen dit soort bouwconcepten, door de grote vraag hiernaar, nog vaak toepassen bij sociale- en middenhuurwoningen."

Bewoners in Het Dorpshart wonen rondom de Brink: het hart van de wijk waar alle voorzieningen zijn en waar plaats is voor ontmoeten. Parkeren kan op binnenterreinen. Daardoor zijn de straten en hofjes gezellig, autoluw en knus.

q www.hoefenhaag.nl