Concert voor dwarsfluit, piccolo en orgels

vianen • De Stichting Kunst en Cultuur Vianen zet deze zomer zijn activiteiten voort met het tweede zomerconcert.

Zaterdagmiddag 1 augustus zet Muziekpodium de tweede in de reeks zomerconcerten neer in de Grote Kerk van Vianen. Het concert wordt uitgevoerd door fluitiste Connie Vanderstylen en organiste Katrien Mannaert. Dit Belgische gelegenheidsduo speelt relatief veel eigentijdse muziek. Daarbij wordt ook het kistorgel ingezet. Op het programma staan werken van onder andere J.S.Bach, H.A.Stamm en L.Vinci. Het concert begint om 16:00 uur en duurt circa drie kwartier.

Het is puur toeval dat de zomerconcerten dit jaar bijna geheel worden uitgevoerd door vrouwen. Het geeft wel een aardig beeld hoe snel de ontwikkeling naar gelijkwaardige rollen van mannen en vrouwen is gegaan in de samenleving. Connie en Katrien zijn daarvan levende voorbeelden. Beiden zijn inmiddels gepokt en gemazeld in de muziekwereld, na hun gedegen opleidingen. Elk van hen heeft een eigen praktijk en speelt een rol van betekenis in de wereld van muziek. In hun programma van zaterdagmiddag speelt de Duitse organist en componist Hans-André Stamm een belangrijke rol. Zijn verdienste is vooral de warme muziek voor blazers.

De kerk is vanaf 14:00 uur open. De toegang is gratis, maar wel met een collecte aan de uitgang. Meer informatie is te vinden op www.grotekerkvianen.nl en in het programmaboekje. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl.