Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Kunstgrasveld niet op tijd klaar

leerdam • De aanleg van het kunstgrasveld van Leerdam Sport'55 is bij de start van het nieuwe seizoen niet gereed. De perikelen rond de uitbreidingswijk Broekgraaf zijn hiervan de oorzaak. De planning is nu dat in de laatste week van augustus met de grondwerkzaamheden kan worden gestart. In oktober zal dan het veld zelf worden aangelegd. Begin november is het kunstgrasveld naar verwachting speelklaar.

"Uiteraard doen we ons best om, daar waar mogelijk, nog versnellingen door te voeren, heeft projectleider Alexander de Vries aan Leerdam Sport-voorzitter John Boekelman laten weten.


Overeenkomst Romano en LRC

leerdam • "Vanuit de jeugdafdeling van de paarswitte trots van Leerdam mogen wij het geweldig goede nieuws meedelen dat er een overeenkomst is met Romano Calor, beter bekend als 'Voetbalschool Romano'", zo laat vv LRC weten. Romano legt de basis voor menig voetbalcarrière van voetbalsters en voetballertjes in de regio. Vanwege de kwaliteiten die Romano bezit om kinderen te zien voor wie ze zijn, en door hen sterke handvatten mee te geven om met een bal om te kunnen gaan is er al langere tijd contact geweest tussen Romano en LRC om tot deze samenwerking te komen. Het is de bedoeling dat trainingen en jeugdtrainers van met name de onderbouw door Romano begeleidt gaan worden. Door het gebruik van de Magic S7even-methode wordt er op de maandag en dinsdag voor de speelsters en spelers van de onderbouw een basis gelegd voor de verdere training van die dag en voor de rest van de trainingsweek. Vooral de jeugdige trainers binnen de onderbouw zullen aan Romano een goed klankbord hebben. Ook is er de intentie uitgesproken om de 'train-de-trainer'-sessies voort te zetten gedurende komend seizoen. Deze zijn voor alle jeugdtrainers van de club.


Inschrijven voor EM Van der Wal Cup

regio • Regio-Voetbal zal volgend seizoen het zesde toernooi om de EM Van der Wal Cup organiseren. Het vrouwentoernooi, waarvoor de gesprekken met een potentiële nieuwe sponsor/ naamgever lopen, is toe aan editie nummer vier. De vorige toernooi-editie kon vanwege de coronapandemie niet worden afgemaakt. EM Kantoorsystemen en Van der Wal Interieurs uit Leerdam zijn de hoofdsponsors van het toernooi. Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal behoren. Er zal ook in het seizoen 2020-2021 nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

De definitieve toernooi-opzet (starten met poulefase of meteen een knockoutsysteem) zal mede afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen. Hoe dan ook garandeert de organisatie alle deelnemers aan de EM Van der Wal Cup en het vrouwentoernooi minimaal twee wedstrijden. De toernooien beginnen medio oktober, na de competitiestart. Het inschrijfgeld bedraagt voor de EM Van der Wal Cup en het vrouwentoernooi bedraagt 60 euro. Aanmelden kan via: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/ begin september. Bij de inschrijving graag vermelden: naam club; welk toernooi (EM Van der Wal Cup en/ of Regio-Voetbal Cup VR); naam contactpersoon (+ e-mailadres).
De inschrijving voor de jeugdtoernooien (MO13, JO13, MO15 en JO15) zal medio augustus van start gaan.