Theater Vianen opent de deuren weer

vianen • Geen rijen stoelen achter elkaar meer, maar banken riant in de zaal opgesteld. Het theater Vianen heeft vanaf september een intieme sfeer.

Vanaf eind september worden de gasten ontvangen in de aangepaste blauwe zaal van het theater. Het theater moest na de afgekondigde coronamaatregelen in maart direct dicht voor publiek. Met de versoepeling in juli mag het theater weer open, als de gasten anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Het theater wil niet dat artiesten tegen een halflege zaal aan kijken. Dus gewoon wat stoelen weghalen, was er niet bij. Daarom pakte het theater het grondiger aan. “We wilden de intieme sfeer waar theater Vianen bekend om staat, houden," zegt Oscar Pots, voorzitter van de Stichting Cultuur en Theater Vianen.

De blauwe stoelen hebben plaatsgemaakt voor 30 bankjes voor twee personen. Op de bankjes liggen kussentjes en er staan tafeltjes. De gasten nemen bij de ingang van de zaal een drankje naar keuze mee naar binnen. Een aantal voorstellingen worden dit jaar twee keer op een avond gespeeld. Hiermee kan de voorstelling op één avond aan 120 bezoekers aangeboden worden. De eerste voorstelling start rond 19:30 uur, de tweede voorstelling start rond 21:15 uur.

Het seizoen opent 26 september met de voorstelling ‘Een avond met mij’ van Ronald Snijders. Verder staan Johan Goossens met ‘In het beste geval’, Greg Shapiro met ‘Leaving Trumpland’ en Jeroen van Merwijk met ‘Zullen we dit jaar gewoon een keertje overdoen’ op het programma. Voor de kinderen staan de voorstellingen ‘Pluk van de Petteflet’ en ‘Sint en Piet, vaar mee op de bingoboot’ in het theater. Het complete programma wordt eind augustus gepresenteerd.


q www.theatervianen.nl