• Wethouder Cees Taal testte de QR code.
• Wethouder Cees Taal testte de QR code. Foto: HJMARKS

Vrijstad Vianen wordt gepromoot

vianen • Citymarketing Vrijstad Vianen ontwikkelt een campagne om de stad te promoten.

Met ruim 190 rijksmonumenten is Vianen een historische vestingstad, waar de historie op elke hoek van de straat aanwezig is. Een stad die is omgeven door water en groen en waar het goed toeven is op de terrassen.

De Citymarketingorganisatie van Vianen timmert hard aan de weg om deze boodschap zo breed mogelijk te communiceren met het doel om recreanten, die dit jaar kiezen voor vakantie in eigen land, te verleiden tot een bezoek aan het mooie stadje. Om de rijke geschiedenis in Vianen zichtbaar te maken, zijn op markante gebouwen nieuwe gevelbordjes geplaatst. Op de gevelbordjes is de geschiedenis van de oude panden te lezen in Nederlands en Engels.

Op diverse locaties in het gebied Tussen Lek en Linge zijn mega tablets geplaatst om bezoekers te informeren over de mooiste plekjes tussen de rivieren. Men kan swipen langs mooie foto’s, vindt er informatie over de leukste uitjes, unieke overnachtingslocaties en de fijnste fiets- en wandelroutes. Om Vrijstad Vianen als ideale bestemming voor een dagje uit of vakantie in eigen land op de kaart te zetten, heeft de Citymarketingorganisatie deze zomermaanden een forse mediacampagne ingezet, in samenwerking met Leerdam Glasstad.
Citymarketeer Martine van Amerongen verwacht met de media-campagne veel bezoekers te trekken: “Ons mooie stadje Vianen en het gebied Tussen Lek en Linge wordt op die manier onder de aandacht gebracht van de juiste doelgroep gebracht."


q www.vrijstadvianen.nl