• Wethouder Rutger van Stappershoef en Fortvrouw Willemijn Simon van Leeuwen openden het restaurant.
• Wethouder Rutger van Stappershoef en Fortvrouw Willemijn Simon van Leeuwen openden het restaurant. Foto: GeoFort

Vierkante pannenkoeken op GeoFort

herwijnen • Wethouder Rutger van Stappershoef heeft vorige week het nieuwe pannenkoekenrestaurant WereldPannenkoeken van het interactieve museum GeoFort in Herwijnen geopend.

Uiteraard bakte GeoFort voor deze gelegenheid niet zomaar een pannenkoek, maar op deze dag werd de innovatieve pannenkoekenprinter ingezet. Elke tekening kan deze printer omzetten in een pannenkoek: je eigen gezicht, een logo, of als je durft een Minecraft creeper.

GeoFort heeft speciaal voor de Minecraftfans een vierkante koekenpan aangeschaft, waarmee Minecraft-pannenkoeken gebakken kunnen worden. Met de toevoeging van groene en bruine suiker is het net een echt Minecraftblokje. GeoFort heeft niet alleen pannenkoeken voor de Minecraft-fans, maar ook verschillende Minecraft-workshops deze zomervakantie. Na de zomervakantie zal GeoFort cultuurlessen aan de hand van Minecraft gaan verzorgen op scholen. GeoFort blijft zich ontwikkelen en inzetten om de belangrijke geo-thema’s op spelenderwijs over te brengen. Beleven, leren én genieten gaan daarin hand in hand.


WereldPannenkoeken

Het nieuwe pannekoekenrestaurant ligt op het historische forteiland 'Fort bij de nieuw Steeg'. Bij mooi weer kunnen bezoekers het genieten op het grote terras, waar kinderen zich uit kunnen leven met schaken, bamboo bouwen en klimmen en klauteren in de avontuurlijke vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. De lunch of het diner in het restaurant kan gecombineerd worden met bootje varen in de fortgracht of het bezoeken van het interactieve kindermuseum GeoFort.

Het restaurant is ook gewoon open voor een borrelhapje of kopje koffie met appeltaart. Voor groepen zijn er speciale arrangementen, zoals high tea, shared diner en BBQ’s. Het restaurant is voor iedereen toegankelijk, ook zonder museumbezoek. Voor het terras hoeft er niet gereserveerd te worden. Voor een plek in het restaurant kan gebeld worden met 0345-745804.


Over Minecraft

GeoFort heeft Nederland, inclusief het forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. Minecraft is een computerspel waarin objecten gebouwd worden met kubusvormige materialen en grondstoffen. Materialen die eigenhandig worden gedelft in een virtueel landschap. GeoFort vindt Minecraft niet alleen leuk, maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen. Ze worden uitgedaagd om 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren.


GeoFort is een interactief science center waar alles om de aarde draait en is Kidsproof museum 2020 én in 2016 uitgeroepen tot Beste kindermuseum van de wereld.


q www.geofort.nl