• De burgemeester ontvangt een boom van de CU-fractie.
• De burgemeester ontvangt een boom van de CU-fractie. Foto: Aangeleverd

ChristenUnie: 'Plant meer bomen'

west betuwe • Fred Temminck van de ChristenUnie West Betuwe heeft tijdens de jaarlijkse algemene beschouwingen gepleit voor de aanplant van meer bomen.

Hij sluit aan bij het voornemen van de provincie om in Gelderland 100.000 bomen extra te planten. "Laten we daar als gemeente bij aansluiten. Dat is goed voor de kwaliteit van ons landschap, de biodiversiteit, het opnemen van CO2 en het zorgt voor een schone lucht en verkoeling. Natuurlijk kunnen we nog veel meer doen, maar laten we alvast bij de eenvoudige taak van bomen planten beginnen." Om zijn punt kracht bij te zetten overhandigde de CU-fractie een boompje aan burgemeester Servaas Stoop.


Geldboom

De 'boom' was overigens het centrale thema in de bijdrage van Temminck. "Moeten we op zoek naar een geldboom voor onze gemeente?", zo vroeg hij zich af. Dat is niet direct nodig, want de gemeente is nu nog financieel gezond met een sterke reservepositie. Maar er zijn wel zorgen als het gaat om de meerjaarenbegroting 2022-2025. "Een grote geldboom zal ook voor onze gemeente onvindbaar zijn. de bijdragen van het Rijk voor met name het sociaal domein zijn bij lange na niet voldoende. Het vraagt om creativiteit en maatwerk om ervoor te zorgen dat onze kwetsbare inwoners niet de dupe zijn van toekomstige bezuinigingsmaatregelen. Daar willen we ons zeker voor inzetten. We weten dat zes procent van de huishoudens van een minimum inkomen moeten leven. Dat betekent veel voor gezinnen, ouders en kinderen. We moeten er voor hen zijn. Actief acteren en inzetten op maatwerk."