Oppositie: 'Neem burgers serieus bij inspraak'

west betuwe • Oppositiepartijen Verenigd West Betuwe en Leefbaar Lokaal Belang vinden dat het in de gemeente West Betuwe nog vaak schort aan de inspraak voor de burgers.

Gijsbert van de Water (Verenigd West Betuwe) noemde als voorbeelden de verbouw van het nieuwe gemeentehuis, de niet-gewenste rotonde in Hellouw en de nieuwbouw in Beesd. Maar ook de inrichting van de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen. "Pak dat op en maak er een 30 kilometer-zone van en richt het dan ook zo in of anders éénrichting zoals afgesproken in samenspraak met inwoners." Petra van Kuilenburg (LLB) noemde verder als voorbeeld de wens tot behoud van de scholen in alle kernen, met name in Est en Buurtmalsen/Tricht. "Dit heeft grote consequenties voor de inwoners en de leefbaarheid." Van Kuilenburg vroeg extra aandacht voor de communicatie. "Niet dat onze inwoners het via een persbericht moeten vernemen."


De fractievoorzitter van LLB zei zich verder samen met heel veel burgers zorgen te maken over de toename van het aantal woninginbraken en auto-inbraken. Maar ook om de fikse verhoging in het aantal inbraken in schuren. "De zichtbaarheid en capaciteit van de politie is ondermaats." West Betuwe heeft recht op 10 wijkagenten, in werkelijkheid zijn het er acht. Bovendien is volgens Van Kuilenburg de mobiele bereikbaarheid van de politie nog steeds niet dekkend. "Het is erg zorgelijk dat nog steeds in een aantal kernen niet het noodnummer bereikt kan worden."