Stoepranden in Hof van Batenstein

vianen • Welzijn Vianen heeft onlangs in samenwerking met Team Sportservice Vianen in het Hof van Batenstein met enthousiaste senioren het spel stoepranden gespeeld. Stoepranden is een spel voor alle leeftijden, er is zelfs jaarlijks een NK stoepranden. Dit jaar kan de landelijke finale van het NK vanwege de maatregelen rondom het coronavirus helaas niet doorgaan, maar wie weet geven deze senioren zich wel op voor de voorrondes van het NK in 2021. De eerste trainingsuren hebben ze in ieder geval gehad en ze kunnen voorlopig blijven oefenen. Het stoepranden wordt namelijk de aankomende tijd nog op woensdag 22 juli, woensdag 12 augustus en woensdag 26 augustus gespeeld, van 11:00 tot 12:00 uur. Deelname kost 1 euro. Vooraf aanmelden is verplicht, dat kan bij Ada Korevaar via Whatsapp: 06–13244534 of mail: a.korevaar@welzijnvianen.nl.


Steuntje in de rug

vianen • Gymkleding, schriften, kaftpapier, pennen en een grafische rekenmachine, de kosten voor schoolgaande kinderen lopen al snel op en al helemaal als het kind voor het eerst naar de middelbare school gaat. Voor veel gezinnen die langdurig in armoede leven is dit moeilijk op te brengen. De Wijkwinkel in Vianen heeft daarom afgelopen week dertig schoolspullenpassen mogen uitreiken aan kinderen die het thuis niet breed hebben en die komend jaar de overstap naar de middelbare school gaan maken. De pas is een initiatief van stichting Armoedefonds en heeft een waarde van 50 euro. Met de pas kunnen de kinderen school- en gymspullen kopen bij een aantal geselecteerde winkelketens. Op deze manier kan het kind in september goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar beginnen.

q www.armoedefonds.nl


Weekendafsluiting

regio • Provincie Gelderland werkt aan de herinrichting van de N833 Rijksstraatweg om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het autoverkeer wordt gescheiden van het (brom)fietsverkeer door de aanleg van het vrij liggend fietspad in twee richtingen. Om het nieuwe fietspad te kunnen realiseren, wordt aan de westzijde van de N833 de huidige watergang verlegd en de weg aangepast. Van zaterdag 18 juli 7:00 uur tot zondag 19 juli 17:00 uur is de Rijksstraatweg daarom afgesloten voor doorgaand verkeer. Meer informatie: www.gelderland.nl/N833.