Campers alleen overdag op P1

vianen • Wethouder Huib Zevenhuizen van verkeer onthulde maandag een nieuw bord op parkeerplaats P1 aan de Kanaalweg in Vianen. Hij legt uit: "P1 wordt veel gebruikt door campers om te overnachten. Door de ontwikkeling van woningbouwlocatie Sluiseiland is P2 (de parkeerplaats aan de Aimé Bonnastraat) nu niet in gebruik als parkeerplaats. Het wordt daardoor drukker op P1. Campers zijn daarom overdag welkom op P1, maar mogen er niet meer overnachten. Dit gaat in vanaf 1 augustus 2020. Overdag kunnen camperaars genieten van al het moois wat Vianen te bieden heeft. ’s Avonds kunnen zij dan elders in onze gemeente terecht. Op onze website hebben wij locaties vermeld waar overnachten voor campers wel mogelijk is: zie www.vijfheerenlanden.nl/campers."


Tweede verkoopweek

leerdam • Het is de afgelopen week ontzettend druk geweest tijdens de Boekenmarkt in het Koninging Emmahuis aan de Oranjehof in Leerdam. Ondanks de beperkingen in verband met de coronamaatregelen hebben heel veel mensen de Boekenmarkt bezocht. In een rustige en gemoedelijke sfeer zijn er veel boeken van eigenaar gewisseld. Deze week is er weer verkoop, op donderdag 16 juli van 10:00 uur tot 21:30 uur; vrijdag 17 juli van 10:00 uur tot 21:30 uur en zaterdag 18 juli van 10:00 uur tot 16:00 uur. Dagelijks is er nieuwe aanvoer van boeken. De boeken kosten 0,50 euro per stuk, voor vier kinderboeken moet 1 euro worden betaald.

q www.boekenmarkleerdam.nl


Activiteiten bij West-End

leerdam • Bij wijkvereniging West-End in Leerdam staan de komende dagen een aantal leuke activiteiten op het programma. Zo zal er zaterdag 18 juli vanaf 14:00 uur een buitenterras verrijzen aan de P.M. van Gendstraat. Het terras is open tot 18:00 uur.

Een week later, op zaterdag 25 juli , kan er van een andere activiteit worden genoten: dan wordt er namelijk tussen 19:30 en 22:15 uur bingo gespeeld.