Nog een visles voor basisschoolkinderen

leerdam • Bij de Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek was het zaterdag tijd voor 'de visles'.

Er was veel belangstelling voor de les, al snel was het maximum aantal (20 kinderen) inschrijvingen binnen. De les is gehouden in de buitenlucht, onder de overkapping, op het eiland van De Snoek. Ouders konden de les op gepaste afstand volgen. Normaal worden deze lessen op de basisscholen gehouden, maar dat is nu niet mogelijk.

De visles ging eerst over een stukje biologie. Daar is uitgelegd welke vissen er zijn, bijvoorbeeld het verschil tussen zout- en zoetwatervissen en hoe verschillende vissoorten te herkennen zijn. Maar ook de leefomgeving van de vissen is besproken, net als het nut en doel van waterplanten en hoe het voortplantingsproces verloopt. Daarna werd de les vervolgd met meer informatie over de hengelsport: hoe moet je met vissen omgaan, waarom mag je vissen niet met droge handen vastpakken en hoe moet je een vis onthaken? Alle kinderen kregen een hakensteker en met een plastic visje is er geoefend hoe zo'n hakensteker gebruikt moet worden.

's Middags zijn de kinderen naar de waterkant gegaan. Dit was het water langs de straat Broekgraaf in Leerdam West. Daar stonden een aantal vrijwilligers van de hengelsportvereniging te wachten. De vangst deze middag viel een beetje tegen. Totaal zijn er ongeveer 80 vissen gevangen.


Nog een actiedag

Negen kinderen hebben te horen gekregen dat de visles vol zat. Daarom heeft De Snoek een tweede actiedag gepland op zaterdag 18 juli van 10:00 tot 12:00 uur op het eiland Het Oevertje langs de Zuidwal (naast de rondvaartboten). 's Middags van 13:30 tot 15:00 uur wordt er gevist in het water langs de straat Broekgraaf. De visles wordt onder een overkapping in de buitenlucht gehouden. Ouders kunnen de les ook volgen, echter met toepassing van de anderhalve meter regel.


Kinderen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via kool011@kpnmail.nl. Doe dit wel snel want er kunnen maximaal 20 kinderen aan de visles deelnemen. Wie deze dag ook lid wordt van De Snoek betaalt slechts 5 euro. Ouders en ook anderen kunnen deze dag gebruik maken van de mogelijkheid om voor 10 euro lid te worden. Dit kan tussen 10:00 en 13:00 uur. Van te voren aanmelden is verplicht.


q www.lhvdesnoek.nl