Na 16 weken weer trainen in de zaal

asperen • De jeugdteams en de eerste heren en damesteams van volleybalvereniging WHV uit Asperen gingen afgelopen week de zaal weer in.

Normale seizoenen lopen medio juni op het einde geeft voorzitter Olaf van Arkel aan. "Dit jaar loopt anders dan anders en we willen deze twee weken in juli benutten om de teams de gelegenheid te bieden om weer even het ‘zaalvolleybal-gevoel’ te hebben. Alweer zestien weken geleden, op donderdag 12 maart, werd besloten om de volleybalcompetitie en de trainingen per onmiddellijke ingang te stoppen. De jeugd mocht vanaf 30 april buiten sporten en de senioren volgden op 11 mei. WHV schafte twee extra velden aan om alle leden te kunnen laten trainen. Met een alternatief rooster konden alle teams eenmaal per week buiten volleyballen. De jongste jeugd mocht in mei al binnen 1,5 meter met elkaar volleyballen en de oudere jeugd ook vanaf juni. De senioren moesten wel met 1,5 meter afstand van elkaar volleyballen en konden dus niet echt wedstrijdgericht trainen omdat blokken en aanvallen niet toegestaan was. In deze acht weken konden de volleyballers niet alleen werken aan hun conditie, maar ook aan de balvaardigheid, balbaanherkenning, reactiesnelheid etcetera. Zeker in het zand konden aanvullende technieken geoefend worden waar spelers veel aan hebben in de zaal."

Sinds 1 juli mogen de volleyballers weer in de zaal volleyballen en voor alle leeftijden binnen 1,5 meter van elkaar trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Tiny van Dortmont voorzitter van Sportstichting De Wiel heeft ook maatregelen getroffen om dit mogelijk te maken. Zo zijn er routes bedacht waarin de deuren als ingang of als uitgang gebruikt worden, er een maximum aantal personen in de kleedkamer en onder de douche mag.

WHV sluit het seizoen in stijl af met het onderling toernooi op zaterdag 18 juli waarin jong en oud met elkaar een toernooi spelen. Ook oud-leden kunnen deelnemen maar moeten zich wel aanmelden conform de Corona richtlijn: www.wijhoudenvol.nl/toernooi.