Culturele zomer in West Betuwe

west betuwe • De culturele sector in de gemeente West Betuwe is hard geraakt door de gevolgen van de coronacrisis. Sinds maart zijn veel culturele en kunstorganisaties noodgedwongen gestopt met hun activiteiten. Veel optredens, exposities en uitvoeringen zijn afgelast. Nu de maatregelen versoepelen, wil de gemeente West Betuwe de sector graag wijzen op de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor de organisatie van culturele activiteiten. Wethouder Rutger van Stappershoef van cultuur, kunst en cultuureducatie legt uit: “Veel inwoners blijven deze zomervakantie thuis. Anderen gaan in eigen land op vakantie. Dat biedt kansen voor de lokale culturele sector. Het cultuurplatform West Betuwe vroeg ons daarom de bestaande subsidiemogelijkheden extra onder de aandacht te brengen. Natuurlijk doen we dat graag! De gemeente West Betuwe geeft subsidie om deze zomer kleinschalige activiteiten te organiseren. Deze voldoen uiteraard aan de corona-maatregelen en passen in het cultuur- en kunstbeleid van West Betuwe.”

Er is een aantal voorwaarden van toepassing. Zo is de activiteit deze zomer in de gemeente West Betuwe. Ook komt de organisatie uit de gemeente. Voor de activiteit kan de organisator maximaal 500 euro aanvragen. Er is een beperkte toetsing en na aanvraag volgt de vaststelling van de subsidie. Elke organisatie kan één activiteit aanvragen. De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Wethouder Rutger van Stappershoef hoopt deze zomer in West Betuwe een mooie reeks aan kleinschalige culturele activiteiten te verwelkomen. De voorwaarden voor de subsidieaanvraag staan op www.westbetuwe.nl/subsidies.


Coronaregeling Cultuurfonds

regio • Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht stelt als onderdeel van een steunpakket aan maatregelen tegen de gevolgen van corona 50.000 euro beschikbaar voor een tijdelijke investeringsregeling. Kleinere instellingen en organisaties in Utrecht die corona-gerelateerde investeringen doen om hun organisatie voort te laten bestaan, kunnen tussen 20 en 31 juli een aanvraag indienen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht wil waar mogelijk steun en verlichting bieden. De tijdelijke noodregeling is specifiek bestemd voor kleinere instellingen en organisaties in de provincie Utrecht die geen aanspraak kunnen maken op structurele overheidssteunpakketten. Podia, musea, verenigingen en natuurorganisaties kunnen een bijdrage aanvragen voor investeringskosten. Het kan gaan om zaken voor herinrichting van hun locatie, aankopen die passen binnen de voorgeschreven overheidsrichtlijnen omtrent het coronavirus of andere direct daaraan gerelateerde kosten. Het Cultuurfonds Utrecht draagt maximaal 2.500 euro bij per aanvraag. Meer informatie: cultuurfonds.nl/utrecht.