• Dirk la Verge werd vrijdag ook koninklijk onderscheiden.
• Dirk la Verge werd vrijdag ook koninklijk onderscheiden. Foto: Aangeleverd

Eindelijk 'het' lintje opspelden

west betuwe • Burgemeester Servaas Stoop reikte vrijdag op landgoed Mariënwaerdt aan 22 inwoners van de gemeente West Betuwe een lintje uit.

Dat had eigenlijk al moeten gebeuren op 24 april, maar toen zat Nederland nog midden in de corona-crisis. Eén inwoner is benoemd tot Ridder en de anderen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Servaas Stoop blikt terug op een bijzondere dag in april: “Dit jaar is door het coronavirus veel anders. Mijn eerste lintjesregen in de gemeente West Betuwe had ik me anders voorgesteld. Ik heb 24 april vanuit het gemeentehuis alle gedecoreerden gebeld. In de meeste gevallen was het met videobellen. Het blijft mooi om te zien hoe iemand reageert wanneer ik de heugelijke boodschap breng. In de middag is nog een persoonlijke brief en gebak bezorgd om het te vieren. Zo hebben we er met elkaar alsnog een feestelijk dag van gemaakt.”

De groep werd verdeeld in drie groepen. "Het was letterlijk passen en meten op de locatie. Zo konden we zoveel mogelijk mensen verwelkomen met voldoende afstand tot elkaar. Want ook al zijn de maatregelen versoepeld, 1,5 meter afstand houden blijft de norm. De burgemeester van Gorinchem reikte vandaag het lintje uit aan mevrouw Ter Horst uit Vuren. Dit omdat zij haar vrijwilligerswerk in deze gemeente doet.”


Aan het einde van de middag was het nog een keer feest. De burgemeester reikte aan Dirk La Verge (1949) uit Beesd een Koninklijke onderscheiding uit. La Verge is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.