Herstart spreekuur verloskundigen

herwijnen • Na een paar maanden afwezigheid zijn de verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Leerdam blij dat het spreekuur in Herwijnen, bij de Huisartsenpraktijk, op maandag 13 juli weer opgestart kan worden.

Door de coronamaatregelen waren de verloskundigen genoodzaakt om minder spreekuur te draaien, op advies van een speciaal in het leven geroepen coördinatieteam. Daarom werd besloten het tweewekelijkse spreekuur in Herwijnen te laten vervallen.

De verloskundigen zijn ook druk geweest met het verzamelen van beschermingsmateriaal omdat dit in het begin schaars was. Het was hartverwarmend om te zien hoe zwangeren, maar ook al langer geleden bevallen vrouwen en niet te vergeten mannen mee dachten en hielpen. Zo kreeg Arma een telefoontje uit China van een oud patiënte die niet meer terug naar Leerdam kon, maar wel een paar dozen mondmaskers had staan. Die mochten ze halen, de buurvrouw had de sleutel, en ze hoefden er niet voor te betalen. Ook kwamen er verschillende aanbiedingen van mensen uit de bouw die wel aan goede mondmaskers konden komen. De verloskundigen zijn erg blij dat de zwangeren tot nu toe heel goed door deze crisis gekomen zijn. "We zijn er nog niet, oppassen blijft belangrijk, maar het is erg fijn om weer terug te kunnen naar de gewone contactmomenten tijdens het spreekuur. Ook heel fijn dat partners weer meekunnen bij een bijzondere controle en bij de echo’s. Dat dit niet mocht was erg vervelend en niet alleen voor de aanstaande ouders", zeggen verloskundigen Nannie, Arma en Herma.

Om tegemoet te komen aan alle aanstaande moeders en hun partner in en rondom Herwijnen wordt het spreekuur maandag 13 juli weer hervat. Op maandagmiddag vanaf 15:30 uur, iedere twee weken in de huisartsenpraktijk aan de Zworrelstraat in Herwijnen.