• Wethouder Zevenhuizen is blij met de extra lange opstelruimte.
• Wethouder Zevenhuizen is blij met de extra lange opstelruimte. Foto:Gemeente Vijfheerenlanden

Werkzaamheden Vianen bijna klaar

vianen • Wethouder Huib Zevenhuizen van verkeer liet woensdag zien hoe het kruispunt van de Prins Bernhardstraat/ Bentz-Berg/ A2 bij Vianen wordt verbeterd.

Tijdens de werkzaamheden bij de kruispunten, aan weerszijden van de A2, wordt aan de kant van de Prins Bernhardstraat de middenberm versmald. Hierdoor ontstaat ruimte om de opstelstrook voor verkeer dat rechtdoor wil te verlengen. Auto’s die richting de A2 willen kunnen hierdoor sneller invoegen op de rijbaan voor rechtsaf slaan. Dit bevordert de doorstroming.


Aan de zijde van de Westelijke Parallelweg krijgt het verkeer dat linksaf wil richting de wijk Amaliastein een langere rijstrook. Zo kan het verkeer dat rechtsaf wil richting A2 of Vianen centrum sneller doorstromen. De werkzaamheden zijn inmiddels zo goed als afgerond.


In oktober wordt de verkeersregelinstallatie aangepakt. Ook dit zal de doorstroming van het verkeer bevorderen.


Wethouder Zevenhuizen is blij met deze aanpak: "Als automobilist stond je vaak heel lang in de rij om naar de A2 te kunnen. Dat is frustrerend. Met deze maatregelen worden de rijrichtingen eerder gesplitst en krijgt het verkeer meer ruimte. Zo voorkomen we gaten in de doorstroming: je wilt rechtdoor, maar het verkeer dat rechtsaf wil, staat in de weg en je kunt er niet langs. Dat is nu verleden tijd."