Summerschool bij Atelier Gorinchem

gorinchem • In de bibliotheek in Gorinchem gaat donderdag 16 juli De Summerschool Druktechnieken van start.

In zes opeenvolgende weken maken de cursisten iedere donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur kennis met een aantal druktechnieken.

Na een introductie met de techniek en voorbeelden van de effecten die kunstenaars maken, gaan de deelnemers aan de slag. Ze maken zelf een ontwerp in spiegelbeeld om het daarna af te drukken op diverse materialen. Voor velen is het werken met druktechnieken een verrassing; het actief bezig zijn met ontwerp, verf en papier zorgt haast vanzelf voor bijzondere resultaten. Een aantal technieken zal behandeld worden, zoals linoprint, monoprint en zeefdruk tot gebruik van de etsnaald.

De kosten voor het lesblok van zes lessen bedragen 75 euro. Daarbij komt per les een klein bedrag aan materialen, ongeveer 2,50 euro, dit hangt af van het persoonlijk verbruik. De workshop wordt georganiseerd door Stichting Atelier Gorinchem, deze zet zich in om kunst en cultuur op een creatieve manier te bevorderen bij jong en oud.


Docent is beeldend kunstenaar Marleen van Zwienen, die in haar eigen werk regelmatig druktechnieken gebruikt. Na de middelbare school heeft Marleen de Modevakschool gevolgd en deze opleiding aangevuld tot ‘Docent Modevakschool’. Aan de Open Universiteit heeft ze bedrijfskunde gestudeerd en haar doctoraal behaald. Ook heeft ze een opleiding tot Meester Gezel Glasblazen in Leerdam afgerond. Naast tal van korte cursussen hebben alle opleidingen haar gevormd tot wat zij nu is: Beeldend Kunstenaar.


Inschrijven kan via onderstaande website. Meer informatie: Atelier Gorinchem, 06-55962895 of info@ateliergorinchem.nl.


q www.ateliergorinchem.nl