• Rob Smouter, Mirja van Dijk, Cees Taal en Teus Meijdam.
• Rob Smouter, Mirja van Dijk, Cees Taal en Teus Meijdam. Foto: Aangeleverd

Innovatieve AR Stadstour gelanceerd

LEERDAM • Leerdamglasstad.nl lanceerde donderdag 2 juli een nieuwe en innovatieve Augmented Reality stadstour.

Wethouder Cees Taal, raadslid Teus Meijdam en Rob Smouter en Mirja van Dijk van Leerdamglasstad.nl liepen gezamenlijk de stadstour door het historisch centrum van Leerdam. Al wandelend over de oude stadsmuur, de Zuidwal, ontdekken ze hoe de muizentorentjes aan hun naam komen en plaatsen ze de steigerpoort weer terug op zijn oude plek. Het schilderij van Mevrouw Van Aerden komt tot leven en vertelt de groep waarom het Hofje in Leerdam is gebouwd.

De app ‘Leerdam Tour’ maakt gebruik van tekst, audio en Augmented Reality om de verborgen geschiedenis van Leerdam weer tot leven te blazen. Daarnaast is de Leerdam Tour geheel coronaproof zegt Van Dijk. “Bezoekers kunnen zelf een route volgen en op eigen gelegenheid de verhalen van Leerdam ontdekken.” Wethouder Cees Taal was na de wandeling al erg enthousiast over de app. "Het is een mooie app voor toeristen, maar zeker ook voor onze eigen inwoners. Dus Leerdammers: download de app!"

Download de app ‘Leerdam Tour’, start de wandeling door historisch Leerdam en blaas de geschiedenis van de stad nieuw leven in. Door interactieve Augmented Reality, meeslepende audio en interessante verhalen wordt al wandelend de geschiedenis van Leerdam ontdekt. Dit project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden in samenwerking met historische vereniging Leerdam en partners zoals het Glasmuseum en museum Hofje van Mevrouw van Aerden.


q www.leerdamglasstad.nl/leerdamtour