Geen steun voor kermisexploitanten

west betuwe • Er komt geen extra steun voor West Betuwse kermisexploitanten. Een motie om de door corona getroffen exploitanten te helpen werd alleen ondersteund door leden van de partijen Leefbaar Lokaal Belang, Verenigd West Betuwe en VVD.

De kermis van de familie Eckelboom staat al vier maanden stil. Al die tijd hebben de exploitanten geen inkomsten ontvangen. Ook in de belangrijke maanden mei en juni was er geen werk. Het zal lastig zijn om dat later in het jaar in te halen in verband met strakke planningen. De familie heeft weliswaar een financiële reserve, maar men moet ook onderhoud verrichten aan alle attracties. Tevens moeten ze voorzien in hun levensbehoefte.


In de motie, voorgelezen door Petra van Kuilenburg van Leefbaar Lokaal Belang, werd het college opgeroepen om in gesprek te gaan met de kermisexploitanten, ingediende vergunningen zo snel mogelijk af te handen en geen extra kosten in rekening te brengen voor de leges.


Onvoldoende steun

De motie kreeg geen steun van de overige fracties in de gemeenteraad, hoewel de fractie Dorpsbelangen de motie nog wel mee indiende. Het argument is onder andere dat de steun teveel zal zijn gericht op één kermisexploitant in de gemeente, namelijk de familie Eckelboom.