Herman Finkers op herhaling

geldermalsen • Deze week is de laatste kans om Herman Finkers te zien in de film 'De beentjes van Sint-Hildegard'. Er is een extra voorstelling in De Pluk in Geldermalsen op donderdag 2 juli om 20:00 uur.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juli om 20:30 uur staat de film 'Richard Jewell' geprogrammeerd bij LingeFilm.


De Beentjes van Sint-Hildegard

Cabaretier Herman Finkers schreef een film waarin hijzelf de hoofdrol van Jan speelt. Het is deze keer geen woordgrappige schaterlachfilm geworden, maar een romantische relatiekomedie, met daarin de overdadige, zelfs verstikkende liefde waar Jan onder gebukt gaat. Door een pijnlijk incident komt hij in verzet.


Richard Jewell

Richard Jewell is het waargebeurde verhaal over beveiliger Richard Jewell, die tijdens de Olympische Spelen in Atlanta tijdig een rugzak met spijkerbom ontdekt. Slechts één dode valt te betreuren. Precies drie dagen lang is hij een held. Daarna geldt hij als potentiële dader. Waarna media en FBI zijn leven overhoophalen en alles tot in de kleinste details onderzoeken. Richard wordt verguisd bij het publiek, de pers, de FBI en de plaatselijke autoriteiten. Maar kloppen de aangehaalde bewijzen wel? Richard Jewell, held of terrorist?


Beide films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. De entree bedraagt 8 euro, voor bezoekers met een LingeFilm FanPas 5,50 euro. Een goede tip is om tijdig te reserveren bij LingeFilm want het aantal plekken is beperkt in verband met de corona-maatregelen. Verder is er geen pauze.


q www.lingefilm.nl