Wandelen als medicijn, ook in Leerdam

leerdam • In Het Kontakt van vorige week stond een uitgebreid artikel over een nieuw project in Vianen: Wandelen als Medicijn.

Het is bekend dat wandelen leuk kan zijn, gezellig met een wandelmaatje of alleen, lekker in de buitenlucht. Het is ook bewezen dat wandelen goed is voor de gezondheid.

In Vianen slaat het nieuwe wandelproject 'Wandelen als Medicijn' erg aan en om die reden is besloten om bij voldoende belangstelling (minimaal acht personen) ook in Leerdam te starten. Donderdagmiddag 16 juli wordt gestart met een wandelfit programma van 20 weken met een leuke afsluiting. De wandeltrainingen zullen om 14:30 uur beginnen vanaf een nog nader te bepalen locatie in Leerdam. De wandeltrainingen zijn bedoeld voor mensen met een chronische aandoening. Omdat bewegen voor iedereen goed is, zijn natuurlijk ook mensen die willen werken aan hun conditie van harte welkom. Voor elke deelnemer zal er in overleg een persoonlijk plan gemaakt worden in samenwerking met bijvoorbeeld huisarts en diëtiste. Naast het wandelen zal er ook veel aandacht besteed worden aan bijvoorbeeld voeding en wordt er gewerkt aan een gezonde leefstijl.

De kosten voor het volledige wandelfitprogramma bedragen 40 euro per persoon. Naast het wandelen wordt nog gewerkt aan bijvoorbeeld één of twee thema-avonden. Deelnemers die financieel minder daadkrachtig zijn, kunnen via René Nagtegaal vragen naar de mogelijkheden. Meer informatie: René Nagtegaal, info@renawandelsport.nl of 06-52457299.