Stadswandelingen kunnen weer

vianen • Vanaf zaterdag 4 juli is het weer mogelijk om onder leiding van een stadsgids van de Historische Vereniging ‘Het Land van Brederode’ een wandeling door Vianen te maken.

Elke eerst zaterdag van de maand is er een vrije inloopwandeling.De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost 3,50 euro per persoon, bij voorkeur gepast te betalen aan de gids. Meer betalen mag natuurlijk ook: al wat meer binnenkomt en het grootste deel van de vaste opbrengst komt ten goede aan de restauratie van het altaarretabel behorend bij het unieke grafmonument in de Grote Kerk.


In verband met de coronamaatregelen is er een maximum aantal deelnemers aan de groep gesteld. Er wordt uitgegaan van zes personen. Een kleine variatie is mogelijk als er meerdere personen tot één huishouden behoren, maar de afstand tot de gids moet in elk geval anderhalve meter bedragen en de gids moet natuurlijk ook nog verstaanbaar blijven.


Als de groep te groot wordt, wordt geprobeerd een tweede gids in te schakelen.


Aanmelden kan bij het VVV of bij het beeldje van Hendrik van Brederode op het kerkplein. De wandelingen starten daar iedere eerste zaterdag van de maand om 14:00 uur.


q www.vrijstadvianen.nl