Gewoon Taal houdt ‘Zomerschrijfsels 2020’

regio • Hoe de zomer van 2020 gaat worden, weet niemand. Maar één ding is zeker: zomer wordt het. Wie de zomer van zich af wil schrijven, kan ook dit jaar weer meedoen aan het schrijfevenement ‘Zomerschrijfsels’.

Gewoon Taal, hét bureau voor Taalles, Tekstwerk en Theater in Geldermalsen, viert hiermee niet alleen haar passie voor taal en toneel, maar ook de zomer van 2020. Iedereen van 8 tot 88 jaar mag een verhaal en/ of gedicht insturen. De schrijfsels mogen maximaal één A4 lang zijn en ze moeten gaan over de zomer.

‘Zomerschrijfsels’ is een feest van verhalen- en gedichten. Het evenement gaat over de liefde voor verhalen en gedichten, over het plezier in schrijven en over de pareltjes in elk ‘schrijfsel’. Uiteindelijk zal dan ook van elke deelnemer minimaal één inzending in het zomerzonnetje gezet worden tijdens de ‘Middag vol Zomerverhalen’ op zondag 13 september in De Pluk in Geldermalsen.

De ‘Middag vol Zomerverhalen’ zal net als de twee voorgaande jaren een spetterende literaire middag worden, waarop de ingestuurde schrijfsels voorgelezen worden en daarnaast in theatervorm gespeeld, in videovorm verbeeld en op allerlei andere creatieve manieren gepresenteerd worden. Natuurlijk blijven de schrijvers alle rechten houden over hun werk, maar de docent van Gewoon Taal zal zo nodig en mogelijk in samenwerking met de auteur de verhalen en gedichten bewerken, om ze geschikt te maken voor de presentatie. Wanneer iemand graag zou willen deelnemen aan het theatergedeelte van dit evenement, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Aanmelden daarvoor kan via 06-14646082.

Alle zomerse verhalen en gedichten kunnen gestuurd worden naar Gewoon Taal, via info@gewoontaal.nl of naar Herman Kuijkstraat 78, 4191 AL Geldermalsen. Vermeld bij de inzending naam, leeftijd, (e-mail)adres en telefoonnummer. Gewoon Taal neemt in de loop van augustus contact op met alle inzenders.