Zomercompetitie bij TC De Belt in Heukelum

heukelum • TC De Belt uit Heukelum houdt in juli en augustus een open zomertoernooi.

De opzet van de wintercompetitie wordt gekopieerd naar een nieuwe zomercompetitie. Maar dan net even anders. Zo verdienen deelnemers bijvoorbeeld bonuspunten tijdens extra ‘ronden’. De zomercompetitie is een open toernooi. Niet-KNLTB leden kunnen meedoen door Zomer Challenge lid te worden. Inschrijven kan op toernooi.nl, of via de link op www.tcdebelt.nl.


Het is een dubbelcompetitie (17+), dames en heren gemixt. De speeldagen en speeltijden zijn als volgt: zondag 12 en 26 juli, 9, 23 en 30 augustus. Per speeldag worden er twee speelronden gehouden. Bij slecht weer kan de tweede speelronde vervallen en/ of kunnen wedstrijden worden ingekort. Wedstrijden worden gespeeld op tijd: tien minuten inspelen en vervolgens 60 minuten een wedstrijd. Of eindigen als een team vijftien games heeft binnengehaald. Er wordt gespeeld om gewonnen games, dat maakt uitslagen mogelijk als: 9-8; 10-10; 15-2.


Wie mee wil doen, schrijft zich in met een partner, met deze partner wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Kies de partner zorgvuldig want met hem of haar kunnen drie bonuspunten verdiend worden voor elke speelronde die beiden spelen. Wanneer een partner in een speelronde niet speelt, dan verdient een duo in die speelronde géén bonuspunten. Na elke speelronde wordt het klassement opgemaakt. Spelers worden hierin individueel gerangschikt. Iedere speler krijgt punten al naar gelang het aantal gewonnen games. Tijdens de laatste ronde spelen de duo's weer met de partner waarmee is ingeschreven.


Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro. Op TC De Belt is een aantal rackets beschikbaar voor mensen die geen racket hebben, voor ballen wordt gezorgd. Spelers moeten zelf zorgen voor schoenen met een vlakke zool.