• Beachvolleybal leren spelen in Asperen.
• Beachvolleybal leren spelen in Asperen. Foto: Aangeleverd

Lekker volleyballen op beachvelden

asperen • De afgelopen twee maanden speelden vijftig kinderen van 6 tot en met 18 jaar beachvolleybal op de beachvelden van volleybalvereniging Wij Houden Vol bij zwembad De Wiel in Asperen.

16 kinderen hadden geen volleybalachtergrond en kwamen kennismaken met deze vrij nieuwe stoere sport. Beachvolleybal is makkelijk om mee te beginnen en kinderen vinden het leuk om te doen. Zaalvolleybal is technisch best uitdagend, maar beachvolleybal daarentegen is veel toegankelijker. Sinds begin mei begon het beachvolleybal voor de jeugd, onder strikte COVID-19 richtlijnen, op zaterdagen in drie groepen. Dit seizoen is ervoor gekozen om langer te trainen om daarmee meer beachspecifieke technieken dusdanig te kunnen trainen dat het echt een automatisme is geworden. Het team van trainers, bestaande uit Olaf van Arkel, Niels Reder, Bernadet Arendsen en Tjerk de Kuijper, hebben een trainingsconcept ontwikkeld waarbij cruciale basisvaardigheden aan bod kwamen. Aanvullend op de trainingen werden in de maand juni vier clinics georganiseerd om niet volleyballers te introduceren in het beachvolleybal. Ook werd er beachvolleybal tijdens de gymlessen gegeven. De clinics en de gymlessen zijn onderdeel van het lokaal sportakkoord om het bewegen voor de jeugd te promoten. Na alle trainingen gaan de laatste trainingen afgesloten worden met eindtoernooien, waarbij in specifieke beachvolleybal-toenooivormen gespeeld gaat worden.

Introducés zijn altijd welkom om kennis te maken met de sport. Stuur dan een mail naar beach@wijhoudenvol.nl met opgave van naam, leeftijd en telefoonnummer.