• Willeke is één van de behandelaars bij Het Kruispunt.
• Willeke is één van de behandelaars bij Het Kruispunt. Foto: Aangeleverd

'Het Kruispunt' nu ook in Vijfheerenlanden

hagestein • Gesterkt door het succes van Kruispunt vestigingen in Noord Holland en Maarssen zijn Willeke van der Neut en Ineke de Gee-de Ridder trots om aan te kondigen dat Het Kruispunt Vijfheerenlanden, in Dorpshuis de Biezen in Hagestein, gaat starten.

Het bekken, gewrichtsbanden, bekkenbodemspieren en bekkenorganen is een ingewikkeld systeem, waarbij alle onderdelen hun eigen functie hebben, maar elkaar ook beïnvloeden. Meestal gaat dat goed, maar soms niet, met nare gevolgen. Zoals problemen bij het plassen, ontlasten en vrijen, verzakkingen, pijn rond de zwangerschap, stuitpijn en bij kinderen terugval van zindelijkheid, ongelukjes in de broek en bedplassen. Bekkenproblematiek kent vele kanten en vraagt dus om een brede aanpak. "We werken met meerdere geregistreerde bekkenfysiotherapeuten met ruime ervaring. We zijn gespecialiseerd in seksuologie, maar ook in de behandeling van kinderen. Er wordt samengewerkt met een seksuoloog, diëtisten en verloskundigen", vertelt Willeke van der Neut, oprichter van Het Kruispunt Vijfheerenlanden. "Met de cliënt samen maken en bespreken we een behandeladvies dat aangepast is op zijn of haar persoonlijke situatie. De wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodes met de nieuwste apparatuur, multidisciplinaire aanpak en maatwerk maken ons centrum uniek in de regio." Ook kinderen hebben soms bekkenproblemen, die zich kunnen uiten in onbegrepen buikpijn, verstopping, blaasontsteking, bedplassen en dergelijke. Het Kruispunt heeft daarom voor de kleine patiëntjes aparte plas- en poeptrainingen onder de beeldende naam 'KakkieMakkie'.

Willeke van der Neut werkt sinds 2011 als bekkenfysiotherapeut. Na de master-opleiding bekkenfysiotherapie heeft ze zich onder andere ook gespecialiseerd in dry-needling, bekkenklachten bij zwangeren, tape technieken en stuitklachten. Ineke de Gee-de Ridder, eigenaar van Het Kruispunt in Heemskerk en Alkmaar, is één van de pioniers van bekkenfysiotherapie in het land en zal in Het Kruispunt Vijfheerenlanden vooral de kinderen behandelen.

Een afspraak maken kan via 0348-784639, meer informatie is te vinden op:


q www.hetkruispunt.info