• Een feelgoodfilm met Tom Hanks in de hoofdrol.
• Een feelgoodfilm met Tom Hanks in de hoofdrol. Foto: Lacey Terrell

Feelgood bij LingeFilm

geldermalsen • Bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen draait deze week een feelgoodfilm.

Ruim dertig jaar vertolkte Fred McFeely Rogers het kinderprogramma ‘Mister Rogers’ Neighborhood’. In Amerika een legende. Elke Amerikaan is opgegroeid met de zachte, altijd even vriendelijke Mr. Rogers. Gemakkelijke onderwerpen werden besproken en moeilijke onderwerpen werden niet uit de weg gegaan. Het filmportret 'A Beautiful Day in the Neighborhood' toont het interview van Mr. Rogers door een kritische reporter.

De film is geïnspireerd op het interview dat Mr. Rogers ooit gaf aan journalist Tom Junod. Tom Junod is in de film vervangen door het fictieve karakter Lloyd Vogel, gespeeld door Matthew Rhys. Lloyd was ooit een zeer succesvol interviewer. Vanwege zijn veelal cynische houding en de negatieve draai die hij aan menig gesprek gaf, weigerden bekendheden zich nog door Loyd te laten interviewen. Maar dan wordt hij gevraagd om Mr. Rogers (gespeeld door Tom Hanks) te interviewen. Lastig voor deze zeer kritische reporter, niet helemaal vrij van vooroordelen. Maar gaandeweg groeien de twee naar elkaar toe en ontstaat er een vriendschap tussen de reporter en Mr. Rogers. In het echt één die vele jaren stand hield.

Regisseur Marielle Heller doet alle eer aan de echte Mr.Rogers, zonder dat het een eenvoudige vertoning wordt. Mr. Rogers blijft mysterieus, de reporter bloeit op en de kijker wordt getrakteerd op een feelgood-verhaal.

'A Beautiful Day in the Neighborhood' is te zien op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni vanaf 20:30 uur en op zondag 28 juni om 20:00 uur. Toegang uitsluitend met een e-tickets. Deze zijn te reserveren via: www.lingefilm.nl.