Gorcums Hippiefestival Online: #hippie2020

gorinchem • Alle plannen lagen er al voor de veertiende editie van het Gorcums Hippiefestival, maar het mag duidelijk zijn dat deze pas in 2021 plaats zal vinden.

Dat is echter geen reden om 2020 een jaar zonder Hippiefestival te laten zijn en daarom zijn er op 3, 4 en 5 juli allerlei activiteiten. Het terrein is wat groter dan anders, namelijk 'mijn huis, jouw tuin en onze straat'. De muzikanten zijn wat verder weg, of misschien wel juist wat dichter bij via mobiel en de TV.


Een tijdje terug heeft de organisatie een oproep geplaatst met de vraag wie er mee wil doen aan deze speciale editie: #hippie2020. De reacties waren hartverwarmend, enthousiast en creatief. Van mensen die live gaan streamen, bands die hun eerdere hippie-werk speciaal hiervoor opgenomen hebben, een documentaire, een hippie-popquiz en speciale hippie-meezing evenementen en een prachtig podium dat voor twee optredens gebruikt mag worden. Wie nog mee wil doen, kan zich via yf@hippiefestival.nl aanmelden.

Dus, mooiste hippie-outfit aan, een bloem in het haar en feesten maar. De organisatie zou het leuk vinden wanneer de #hippie2020 hashtag gebruikt wordt bij hippie-social media posts. De line up zal op Facebook bekend gemaakt worden, daar komen ook de links naar de (live)streams te staan.