Gaslek in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • Op de Overheicop in Schoonrewoerd is vorige week woensdag omstreeks 8:00 uur een gaslek ontstaan door werkzaamheden. Een bedrijf is op dit moment bezig met het leggen van glasvezel kabels. Mogelijk hebben ze hierbij een gasleiding geraakt. De brandweer Leerdam kwam met spoed ter plaatse omdat de brandweer van Schoonrewoerd een stuk verderop in het dorp bij een brand aanwezig was. Na ongeveer een uur kwam Stedin ter plaatse om het lek te dichten. De weg was volledig afgesloten.


Grote balen hooi in brand

schoonrewoerd • De brandweer van Schoonrewoerd werd woensdagmorgen om precies 8:00 uur opgeroepen voor een brand in een schuur aan de Overheicop in Schoonrewoerd. De brandweer ging met spoed ter plaatse, maar werd al snel aangesproken door omstanders dat er een gaslek zou zijn. Dit leidde kort tot een misverstand. De brand zelf was enkele honderden meters verderop. De brandweer Leerdam werd vervolgens opgeroepen voor het gaslek. De schuur waar de brand woedde stond volledig vol met rook en dat zorgde ook buiten de schuur voor veel rookontwikkeling. In de schuur bleken enkele grote hooibalen te zijn gaan broeien waarna brand is ontstaan. De brandweer heeft door middel van een heftruck de hooibalen uit de schuur gehaald en geblust. Ook is de schuur nog geventileerd door de brandweer. De bewoners waren erg geschrokken door de brand. Er vielen geen gewonden.


VHL plein

vijfheerenlanden • Op donderdag 25 juni wordt er weer een VHL plein georganiseerd. De bijeenkomst start om 20:00 uur en duurt tot uiterlijk 22:00 uur. In navolging van de richtlijnen van het RIVM zal deze vergadering digitaal plaatsvinden. Het VHL plein van 25 juni zal in ieder geval in het teken staan van een impactanalyse met betrekking tot de tekorten op de Jeugdzorg. Het VHL plein is bedoeld om raadsleden kennis te laten maken met een onderwerp. Betrokken en/ of geïnteresseerde inwoners zijn ook welkom om het VHL plein online te volgen. Dat kan via: https://channel.royalcast.com/vijfheerenlanden/.