Weer op de duofiets door Leerdam fietsen

leerdam • Nadat Fietsmaatjes Leerdam, net als heel veel andere organisaties, sinds half maart haar activiteiten vanwege de coronacrisis heeft moeten stil leggen, komt hier binnenkort weer verandering in.

In navolging van andere fietsmaatjes in Nederland en na overleg met de gemeente zijn onze duofietsen nu ‘corona-proof’ gemaakt door middel van een tussenscherm. Daarom kunnen gasten en hun maatje weer gaan duofietsen. Bij voorkeur kan de gast zonder hulp van de vrijwilliger opstappen en zijn of haar voeten vastgespen. De twee duofietsen van Fietsmaatjes Leerdam zijn nu uitgerust met een tussenscherm. Om gasten en vrijwilligers zo goed mogelijk te kunnen beschermen zijn er desinfecterende middelen en faceshields beschikbaar. In deze vreemde tijden zoekt de organisatie van Fietsmaatjes Leerdam steun en adviezen onderling en bij externe deskundigen.

"Speciaal voor deze tijd participeren wij daarom in de 'Taskforce Corona' van de landelijke fietsmaatjes. Wij hebben gezamenlijk een coronaprotocol geschreven voor Fietsmaatjes: hierin staan alle voorwaarden beschreven. Ook staan er allerlei tips in om weer veilig te kunnen fietsen", laat Berry Verwijmeren, secretaris-penningmeester van Fietsmaatjes Leerdam, weten. "Door de genomen maatregelen kunnen wij, met in acht neming van ons protocol, weer met onze gasten gaan fietsen per 1 juli." Iedereen die gaat fietsen, neemt kennis van dat protocol en houdt zich ook aan die regels. Dat is belangrijk voor de gezondheid van iedereen. "Wanneer u, als gast of als maatje (vrijwilliger) ook wil fietsen op onze duofiets, kunt u zich aanmelden via fietsmaatjeleerdam@gmail.com of via 06-24641718. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen voor intake en een proefrit. Vrijwilligers kunnen begeleiding krijgen bij het gebruik van de duofiets."

Wie de Fietsmaatjes Leerdam wil ondersteunen, kan 'Vrienden van Fietsmaatjes' worden. Meer informatie op Facebook, de website of via FietsmaatjesLeerdam@gmail.com.