• Het project Taal&Tablets is in de race voor een prijs.
• Het project Taal&Tablets is in de race voor een prijs. Foto: Aangeleverd

Uniek Taal & Tablets is succesvol

regio • De afgelopen zes maanden heeft het team Educatie van de Bibliotheek Lek & IJssel grote successen behaald met het project Taal & Tablets.

De eerste deelnemers hebben hun certificaat ontvangen, nieuwe groepen zijn gestart én veel andere bibliotheken zijn geïnteresseerd in het concept. Als klap op de vuurpijl is het project nu in de race om een groot geldbedrag te winnen. Katia van Bommel, projectleider Taal & Tablets: “Wij wilden graag nog iets doen voor het hele gezin. Daarvoor hebben wij Taal & Tablets ontwikkeld. Het is fantastisch om te zien dat het zelfvertrouwen van de deelnemers toeneemt en dat het taalgebruik met sprongen vooruitgaat.” In het project Taal & Tablets worden ouders op een laagdrempelige manier gestimuleerd om samen met hun kind taal- en digitale vaardigheden te ontwikkelen. Ouders gaan letterlijk samen met hun kinderen op een tablet aan de slag met taalapps en andere educatieve programma’s. In combinatie met fysieke boeken, liedjes en taalspelletjes leren zij spelenderwijs hun woordenschat te vergroten en worden ze handiger met de computer. De ouders worden twintig weken intensief begeleid door een leesconsulent van de bibliotheek. In zes bijeenkomsten helpen zij de ouders op weg, beantwoorden ze vragen en volgen zij de vorderingen van het gezin.

Bibliotheek Lek & IJssel wil graag meer gezinnen helpen en twijfelde dan ook geen moment, toen zij de mogelijkheid kreeg om het project Taal & Tablets aan te melden voor de VOORbeeldverkiezing. Met de verkiezing ‘VOOR een sociale samenleving’ maakt de Bibliotheek kans op een geldbedrag van 80.000 euro. Stemmen kan tot 30 juni op de website www.voor.nl/voorbeeld-projecten#.