• De beitel gaat bij Wittenbergzorg in de chocolade.
• De beitel gaat bij Wittenbergzorg in de chocolade. Foto: Aangeleverd

Smullen van chocolade Mercy Ships

haaften • Het zorgpersoneel van Wittenbergzorg in Haaften zette maandag de tanden in de chocolade dat afkomstig is van een kunstwerk dat werd gemaakt voor Mercy Ships.

Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol ziekenhuisschepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. Op dit moment heeft Mercy Ships één groot ziekenhuisschip in de vaart: de Africa Mercy. Hier worden kinderen en volwassenen geholpen die te kampen hebben met aandoeningen als gespleten lippen, tumoren, oogkwalen en ernstig vergroeide benen. In een kliniek aan land wordt tandheelkundige hulp gegeven.

Met 'Het lekkerste wereldrecord' vroeg chocolatier en initiatiefnemer Frits van Noppen aandacht voor de internationale medische hulporganisatie. Op 6 februari werd een chocoladekunstwerk onthuld in de Onderzeebootloods in Rotterdam van 26,8 meter hoog, 14,4 meter breed 13.073 kilo: het grootste en zwaarste chocoladekunstwerk ooit gemaakt. Het kunstwerk bestond uit 1.620 elementen chocolade die samen een afbeelding vormden van het nieuwste ziekenhuisschip van de internationale hulporganisatie Mercy Ships. Met de verkoop van de elementen is geld ingezameld voor deze organisatie.

De chocolade die over is, is met veel liefde beschikbaar gesteld voor al het medisch personeel in ziekenhuizen, verpleeghuizen of andere zorginstellingen. De medewerkers van Wittenbergzorg in Haaften werden voorgedragen om een stuk chocolade te mogen ontvangen en maandag 15 juni werd in het blok van ongeveer 9 kilo chocolade de beitel gezet.